Now Reading
Gonsar Tulku Rinpoche revine in Romania

Gonsar Tulku Rinpoche revine in Romania

Revista Psychologies

In perioada 12-16 septembrie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Inalte Studii Tibetane “Rabten Choeling”  ( www.rabten.eu ) din Elvetia, se va afla pentru a patra oara in Romania, la invitatia Asociatiei Rabten Compassionate Wisdom in colaborare cu Editura Herald si Centrul „Seeds for Happiness”.

Seria de evenimente incepe vineri seara, 12 septembrie, ora 18:30 cu o conferinta publica la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si continua cu un weekend de prelegeri la Centrul „Seeds for Happiness”, in zilele de 13-14 septembrie.

Cu aceasta ocazie, avem onoarea de a va invita in ziua de vineri, 12 septembrie, intre orele 18:30 – 20:30, la conferinta publica cu tema „Compasiunea: temeiul unei fericiri autentice” la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, sala mare, etaj 2 din Calea Plevnei 61, sect.1.

Daca am incerca sa definim buddhismul printr-un singur cuvant, una dintre variante ar fi, cu siguranta: compasiune. Compasiunea buddhista nu este doar un simplu sentiment de iubire si o preocupare fata de persoanele suferinde, ci este o determinare activ sustinuta si pusa in practica pentru a face tot posibilul in alinarea durerii persoanelor aflate in suferinta.

Pe durata acestei extraordinare intalniri, Gonsar Tulku Rinpoche ne va impartasi din cunoasterea sa profunda, ajutandu-ne sa ne familiarizam si sa descoperim potentialul infinit al compasiunii, izvorul unei fericirii autentice in viata noastra. Astfel, prin exemplul sau personal, precum si prin invataturile sale, vom avea oportunitatea rara sa luam contact cu o minte implinita, ce poarta pecetea unei forte si a unei claritati luminoase.

In continuarea conferintei, va urma o sesiune de intrebari si raspunsuri. Cele mai interesante intrebari vor fi premiate cu cate o carte Buddhismul si viata ce poarta autograful autorului Gonsar Tulku Rinpoche. Editura Herald, va fi prezenta la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii unde veti putea consulta cele mai noi aparitii editoriale din domeniu


In urmatoarele doua zile din weekend (13-14 septembrie), Maestrul Gonsar Rinpoche va continua sa sustina la Centrul Seeds for Happiness din Bucuresti prelegeri cu tematica Cele trei Aspecte Principale ale Caii catre Iluminare.

Cele trei principii ale caii spre Iluminare din Calea Mahayana, numita si Calea unui Bodhisattva, sunt: Renuntarea, Bodhicitta si Intelepciunea ultima sau Mintea Iluminarii. Renuntarea este dorinta de eliberare, Bodhicitta este mintea care aspira sa atinga iluminarea deplina pentru beneficiul tuturor fiintelor, iar Intelepciunea ultima este cheia pentru intelegerea directa a realitatii asa cum este.

 

Despre invitat

Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul Maestrului Geshe Rabten Rinpoche, considerat printre primii calugari care au expus invataturile buddhiste in Occident. A studiat indelung limbile straine, cultura occidentala si filosofia orientala, indeosebi invataturile lui Buddha si transmite cunoasterea sa atat ascultatorilor occidentali cat si celor tibetani.Domnia sa este autorul unor lucrari de seama despre budismul tibetan precum: „Esenta doctrinei buddhiste”, „Buddhismul si viata”, aparute la editura Herald.
Citeste mai departe aici: http://rabten.ro/ro/maestrii/gonsar-tulku-rinpoche/

 

 Informatii despre costuri si inscriere

  • Conferinta publica de vineri 12 septembrie, ora 18:30, este cu INTRAREA LIBERA!
    Cine doreste insa sa contribuie, sugeram o donatie de 20 lei. Inscrierea prealabila este optionala, insa utila pentru buna organizare.
  • Pe durata invataturilor din weekend (13-14 Septembrie), taxa de participare pentru este de 180 lei/2zile sau 100 lei/zi. Persoanele care momentan, nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenti, persoane fara un loc de munca, samd) si doresc sa participe sunt rugati sa contacteze organizatorii.

Costurile sunt destinate exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice si organizatorice prilejuite de venirea Maestrului si a delegatiei sale in Romania.

 

Program in weekend: 9:30 – 18:00, cu pauze scurte la intervale regulate de timp si o pauza lunga pentru masa de pranz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugati sa consulte regulile de comportament pe durata acestuia.

 

Participarea sa face pe baza inscrierii prealabile, locurile fiind limitate.
Adresa centrului este: Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, www.seedsforhappiness.ro

 

CONTACT: [email protected], www.rabten.ro , 0723.225.760,  0726.235.737

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top