Now Reading
De ce este copilăria inima tuturor vârstelor

De ce este copilăria inima tuturor vârstelor

Cu bucurii, cu temeri, cu povești, cu iubire și afecțiune sau în lipsa lor, copilăria este perioada care ne marchează cel mai mult viața. Și este modelul după care ne vom dezvolta propriile familii mai târziu.

 

 

Citește și:

„Copiii din mediile defavorizate nu vorbesc mult“

Iernile copilăriei de altădată

Copilăria este perioada pe care cei mai mulți oameni o recunosc ca fiind cea mai dragă. Așezată între prietenii și certuri, pasiuni și visuri, a fost definită de Lucian Blaga inima tuturor vârstelor”.

Frica este un sentiment normal pe care oamenii o experimentează la toate vârstele, însă la o vârstă fragedă este mult mai intensă.

Unii copii sunt mai emotivi, ori mai nervoşi, însă, de la frica de străini, la teama de întuneric, toate se rezolvă prin afecțiune și înțelegere.

În familia romană tatăl avea drept de moarte și de viață asupra copiilor săi şi al soției. Ca semn al evoluției, familia a devenit un refugiu, un loc sigur, iar părinții sunt eroi și modele.

În cadrul familiei moderne, partenerii de cuplu au aceeași autoritate, iar violența domestică este privită cu ochi răi de societate și condamnată de lege.

Însă, unele lucruri nu se schimbă niciodată: pentru copii, părinții sunt primele repere pentru autoidentificare, pentru a-şi găsi sinele.

Un copil dintr-o familie organizată, cu principii, cel mai probabil va încerca să construiască o familie la fel. Același lucru se întâmplă şi în cazul familiilor dezorganizate.

Copilăria este o oglindă a viitorului, când prințesele sunt reale și roboții ating cerul, iar inimile mici bat mai tare.

 

De Simion Ionela

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top