Now Reading
Cinci alternative creative la cina romantică

Cinci alternative creative la cina romantică

A întâlni persoana potrivită, cu care să începi o relație așa cum meriți, nu ține numai de compatibilitate. Multe povești de dragoste au șanse de viață lungă și pentru că cei doi s-au cunoscut la momentul oportun pentru amândoi, sau datorită contextului romantic în care s-a întâmplat să își intersecteze drumurile.

Potrivit theweek.com, există o întreagă știință a ceea ce se întâmplă în timpul unei întâlniri. Dar, în esență, totul ține de sincronizare. Iată o vorbă pe care am tot auzit-o în filme și care este verificată în realitate: poți întâlni într-un moment nepotrivit pe cineva care, altfel, ar fi perfect pentru tine. După cum, alteori, în cazurile fericite, planetele par că se aliniază în așa fel încât să fie și persoana, dar și momentul oportun.

Împrejurările în care întâlnești pe cineva nou sunt și ele esențiale: exact ca într-o poveste cu introducere și cuprins, cât de captivant este începutul este ceea ce decide dacă mergem mai departe, pentru a parcurge și restul capitolelor.

Fie că ești la începuturi, sau dimpotrivă, vrei să revitalizezi o relație și să faci lucrurile mai interesante pentru amândoi, o atitudine proactivă poate corecta multe dintre imperfecțiunile hazardului. Cu alte cuvinte, poți crea chiar tu contextul potrivit, care să dea naștere unei povești. Cel mai simplu faci asta ieșind din zona de confort și înlocuind clasicele cine romantice sau ieșiri la film cu alte idei de a petrece timpul în doi.

Iată sugestiile noastre, prin care poți să înlocuiești cina cu alternative mult mai romantice:

Degustare de vin

O licoare nobilă, precum vinul, se consumă cel mai bine, dar cu măsură, în doi. Una dintre cele mai interesante experiențe pe care le oferă această băutură este degustarea diverselor soiuri, în prezența unui somelier – păstrătorul unor secrete de-a dreptul sacre, dacă ne gândim la istoria vinului, inclusiv pe teritoriul României.

E o întreagă poveste în jurul vinurilor, cu cele mai atrăgătoare cuvinte cheie: tradiție, vii și dealuri scăldate în soare, crame din piatră și lemn de stejar, pahare cu denumiri sofisticate, arome complexe. Te poți bucura de o astfel de experiență, împreună cu partenerul tău, alegând să faceți o programare la o degustare de vin profesionistă. Dacă ți se pare că o lady nu ar trebui să facă primul pas, îi poți pasa ideea domnului. Este recomandat ca, înainte să plecați de acasă, să citiți puțin despre ce presupune întreg procesul și care sunt regulile de degustare a vinului. Nu veți vrea să păreți total pe lângă.

Picnic în doi

După modelul Central Park din New York, și orașele din România au început să ofere tot mai mult posibilitatea ieșirilor la picnic, nu prea departe de centru. Dacă vă decideți pentru un prânz lejer, la iarbă verde, atenție totuși ce loc alegeți – nu vreți să transformați întâlnirea romantică în grătar cu mici.

Dacă ești din București, un exemplu bun este parcul Palatului Mogoșoaia, bine îngrijit până la ultimul fir de iarbă, aproape de lac și cu un spațiu generos special gândit pentru picnic, dar care arată totuși cât se poate de natural.

De ce este picnicul mai romantic decât cina? Creează un nivel de intimitate și sinceritate mult mai mare și aveți și oportunitatea unei plimbări în natură.

Curs de gătit

Din restaurant, vă mutați puțin în bucătărie. Orice femeie a auzit că bărbații sunt cei mai buni bucătari. Stereotip sau realitate? Fie că ești de acord sau nu, fie că partenerul tău gătește singur sau doar apreciază o masă pregătită ca la carte, un curs de gătit, într-o singură sesiune care să nu vă ocupe întreaga zi, este o idee excelentă din multe puncte de vedere.

În primul rând, vă sudează ca echipă: de acum, sunteți într-adevăr parteneri. Apoi, gătitul este una dintre cele mai creative, relaxante și mulțumitoare ocupații, iar la final aveți ce împărți și gusta: roadele muncii voastre împreună.

Împreună, pe biciclete

Dacă amândurora vă place să faceți mișcare, îți va face cu ochiul această variantă. Este de preferat să alegeți muntele, sau un traseu de țară cât mai liber și ușor de parcurs fără incidente.

Puteți consulta hărțile traseelor pentru biciclete din România, ca să vă faceți o idee mult mai clară înainte și să nu vă aventurați în zone cu pericole. Există și varianta plimbărilor în parcurile din oraș, dar nu are același farmec și nu vă veți putea bucura de liniște. Avantajele unei astfel de alegeri pentru întâlnire? Veți deveni cei mai buni prieteni.

Mergeți la matineu

Să revenim puțin la stilul clasic. Este adevărat că, în ciuda parfumului de epocă pe care îl are o astfel de ieșire în doi, nu este întotdeauna o idee chiar fezabilă: în ritmul în care ne trăim viețile, este complicat să strecori un program cultural dimineața, sau în prima parte a zilei. Dacă se ivește, totuși, ocazia și dacă sunteți iubitori de frumos și cultură, încercați și asta: va fi o experiență unică, de povestit și cunoscuților.

Ce ai alege, pentru început, dintre ideile noastre? Ai și alte sugestii de a înlocui clasica cină?

Sursa foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top