Now Reading
Parteneriat pentru susținerea sănătății emoționale a angajaţilor

Parteneriat pentru susținerea sănătății emoționale a angajaţilor

Revista Psychologies
parteneriat-pentru-sustinerea-sanatatii-emotionale-a-angajatilor

În condițiile în care 1 din 6 adulți din țările UE sunt afectați anual de o problemă de sănătate psihică, start-up-ul 4mind Benefits pune sănătatea mintală și echilibrul emoțional într-o noua paradigmă. Fondatorii acestui start-up aduc în România ideea – deja foarte răspândită în țările vestice – că toți angajații ar trebui să aibă acces gratuit la servicii de menținere a sănătății mintale, așa cum au de exemplu la cele de sănătate fizică. Ei susțin că, datorită faptului că psihicul are extraordinara capacitate de a evolua permanent pe parcursul vieții, focusul trebuie re-centrat pe prevenție și îngrijire în loc de tratament. Iar, la fel ca și în cazul sănătății fizice, prevenția apariției afecțiunilor este mult mai simplă și mai ieftină decât tratarea lor.

Orientată spre companii, platforma 4mind.ro oferă abonamente foarte accesibile oricărei organizații. Acestea includ servicii diverse, prin care angajații sunt încurajați să aibă grijă de sănătatea lor mintală și să rămână echilibrați emoțional. Astfel, pentru doar 10 lei pe lună plătiți de companie, angajatul are acces la 4 sesiuni anuale individuale de consiliere psihologică și coaching, la un asistent virtual de terapie, la resurse online de autoeducare, precum și la webinarii susținute de specialiștii din rețeaua 4mind. Cum mediul de lucru este considerat de o bună perioadă de timp a fi unul dintre principalele declanșatoare ale stresului și burnout-ului, accesul la aceste beneficii oricând, oriunde, de pe laptop și telefon, dar mai ales cu garantarea confidențialității, s-a dovedit deja a fi de mare ajutor pentru angajați.

Una dintre companiile care au decis să adauge acest tip de beneficiu salarial este și Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, prezentă și în țara noastră din anul 2016. În permanență preocupat de nevoile angajaților săi, Bolt a fost unul dintre primii angajatorii care a avut inițiativa de a oferi acces gratuit întregii echipe la sesiuni de psihoterapie și coaching, încă din aprilie, din faza pro-bono a serviciului 4mind.

„Este o politică generală a companiei noastre să acordăm o grijă sporită angajaților în toate țările în care suntem prezenți. În România avem o echipă tânără, ambițioasă și motivată, pe care ne dorim să o păstrăm atașată de valorile noastre și în cea mai bună formă. De aceea, în momentul în care a apărut criza Covid-19, am îmbrățișat cu toată deschiderea ideea de a ne susține emoțional angajații într-o perioadă cu totul neobișnuită, cu ajutorul specialiștilor 4mind. Am apreciat colaborarea și faptul că au reușit să-i ajute chiar și pe colegii vorbitori de limbi străine, noi având și angajați de alte naționalități. Astfelsuntem în măsură să oferim, alături de alte beneficii, abonamentul 4mind tuturor angajaților.” – a declarat Ioana Maxim, Senior People Partner, Bolt România.

***

Despre Bolt

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai ușoară, rapidă și convenabilă. Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, DidiChuxing, Korelya Capital, dar și pe TaavetHinrikus, co-fondator al TransferWise. Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume. Mai multe informații: www.bolt.eu.

***

Despre 4mind

4mind.ro este prima platformă românească cu beneficii de sănătate emoțională pentru angajați care oferă servicii de psihoterapie și coaching sub forma unui abonament lunar ușor de implementat și de utilizat. Fondat cu o investiție de 60.000 de euro, start-up-ul 4mind este prezent pe piață din aprilie 2020 când a lansat inițiativa Pro bono de solidaritate în perioada crizei COVID-19 și a reușit să pună la dispoziția a 40.000 de angajați servicii de psihoterapie și coaching gratuite. În prezent abonamentul 4mind este cel mai accesibil abonament de sănătate mintală din România și se adresează oricărei companii, indiferent de numărul de angajați al acesteia. Mai multe detalii: www.4mind.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top