Now Reading
Pilula de sănătate și viață lungă

Pilula de sănătate și viață lungă

omega 3

Lumea medicală a căzut de acord: dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, o circulație bună și mintea ascuțită până la adânci bătrâneți, asigură-ți porția zilnică de acizi grași Omega-3. Dacă nu în mâncare, atunci într-o pilulă. Da, ea există, noi îți spunem ce este Omega-3 și unde o găsești.

Pare imposibil, dar o simplă capsulă cu acizi grași Omega-3, de două ori pe zi, te poate ajuta în lupta cu nivelul colesterolului din sânge, acest bau-bau al sănătății în lumea modernă. Pe lângă rolul benefic asupra inimii și arterelor, Omega-3 are și alte efecte demonstrate: crește imunitatea, reduce inflamația, scade riscul depresiei și bolilor neurovegetative, după cum vom vedea în continuare. Poți să îți asiguri doza de acizi grași Omega-3 cu un meniu bogat în pește (cel puțin două mese de pește pe săptămână), dar mai comod și sigur – luând un supliment cu ulei de pește. Cele mai bogate surse alimentare de acizi grași Omega-3 sunt anumite specii de pești care trăiesc în ape reci, cum ar fi somonul, heringul, macroul, sardinele și tonul. Dacă nu ai acces constant la ele, ideal ar fi să-ți suplimentezi dieta apelând la un supliment alimentar cu acizi grași Omega-3. Ca și în cazul peștelui, sursa suplimentului este extrem de importantă. Vă propunem una germană, lider de piață de la lansare: Doppelherz® aktiv Omega-3 extra 1000 mg. Și iată de ce.

De ce Doppelherz® aktiv Omega-3 Extra 1000 mg?

  • Conține 1000 mg ulei de somon de înaltă calitate și puritate, cu minim 30% acizi grași Omega-3. Astfel, o capsulă conține 180 mg EPA și 120 mg DHA, acizi grași Omega-3 care contribuie la funcționarea normală a inimii
  • Fiecare capsulă de Doppelherz®aktiv Omega-3 Extra 1000 mg conține și 12 mg de vitamina E, un excelent antioxidant
  • Nu are gust sau miros
  • Se găsești în ambalaje de 60 și 120 de capsule, la un raport excelent preț/calitate

De ce acizi grași omega-3?

Din 1930, când au fost descoperiți de cercetători, și până în zilele noastre, acizii grași esențiali nu încetează să ne uimească dezvăluindu-și beneficiile. Acizii grași polinesaturați Omega-3 sunt precursorii moleculelor „hormonale”, care ne sporesc imunitatea, scad inflamația și riscul formării de cheaguri în vasele de sânge. Cercetări publicate de The National Center for Biotechnology Information arată că nivelurile ridicate de acizi grași polinesaturați Omega-3 în țesuturi sunt corelate cu o incidență scăzută a bolilor cardiovasculare degenerative, a depresiilor și bolilor neuro-degenerative, cum este Alzheimer.

Un raport corect al acizilor grași polinesaturați Omega-6 – Omega-3 oferă flexibilitate membranei celulare și o mai bună comunicare neuronală, factor determinant în strarea de bine fizică și mentală și cu o influență importantă asupra răspunsului imun și inflamator. Numeroase studii sugerează că acizii Omega-3 reduc inflamația și reacțiile alergice, în timp ce Omega-6 le amplifică. Pentru a beneficia de efectele bune ale acizilor grași polinesaturați, trebuie ca ei să se afle în organism într-un raport de 1:4 Omega-3/Omega-6.

Din păcate, în lumea modernă, acest raport este cel mai adesea 1:10, până la 1:25! Adică de 2-3 ori în defavoarea acizilor grași Omega-3. Asta din pricina dietei occidentale bazate pe grăsimi saturate, cum sunt untul și grăsimile animale, care afectează flexibilitatea membranei celulare și funcționarea acesteia. Dar chiar și în cazul unui meniu bogat în grăsimi saturate, un supliment cu acizi grași Omega-3 poate fi extrem de eficient pentru susținerea nevoilor zilnice ale organismului, a sănătății și longevității.

Ideea a apărut în comunitatea științifică odată cu observațiile cercetătorilor danezi în Groenlanda. Aceștia au constatat că, deși nu au o alimentație echilibrată, ci unilaterală și bogată în grăsimi, inuiții rămân sănătoși și activi până la vârste înaintate, cu o incidență extrem de scăzută a bolilor cardiovasculare. Explicația stă în faptul că peștii de apă rece, principala sursă de hrană a locuitorilor zonelor arctice, sunt foarte bogați în acizi grași Omega-3.

Pentru un raport sănătos al acizilor grași în organism, este suficient să mâncăm pește de apă rece, de două-trei ori pe săptămână. Alte surse de Omega-3 (dar mult mai modeste decât peștele oceanic) sunt semințele de in, soia, nucile, fasolea, fructul de avocado, spanacul. Dar chiar și cu un meniu și un regim de viață mai puțin „sănătos” ne putem menține un raport echilibrat de acizi grași în organism luând un supliment cu acizi grași Omega-3.

Cum poți să-ți scazi nivelul de „colesterol rău” în sânge

Suplimentarea constantă cu Omega-3 a dietei zilnice are efecte spectaculoase asupra nivelului de colesterol din sânge, mărindu-l pe cel bun (HDL) și scăzându-l pe cel rău (LDL). Colesterolul mărit este „boala secolului”, cauza multor afecțiuni grave și rezultatul unei alimentații nesănătoase și sedentarismului, influențat și de amprenta genetică.

Printre alimentele incriminate se află carnea grasă, mezelurile, untul și smântâna, brânza grasă, gălbenușul de ou și carbohidrații cu indice glicemic mare. Regimul haotic de viață al zilelor noastre, produsele fast food, dulciurile și fumatul duc la hipercolesterolemie cu posibilele ei complicații: ateroscleroză, angină pectorală, infarct, accident vascular cerebral. O dietă sănătoasă, mișcarea și medicația potrivită pot reduce colesterolul. Iar suplimentele pe bază de acizi grași Omega-3 se află în prima linie pentru menținerea unui nivel normal al colesterolului – nu rămâne decât să le încerci.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top