Now Reading
(P) Spune-mi ce porţi ca să-ți spun cine eşti! Descoperă limbajul pieselor vestimentare!

(P) Spune-mi ce porţi ca să-ți spun cine eşti! Descoperă limbajul pieselor vestimentare!

La prima vedere, hainele par să servească doar unor scopuri practice, dar psihologii consideră că e vorba de mai mult de atât. Stilul tău, hainele pe care le porți, culorile, regulile de care asculți și cele pe care le sfidezi spun despre tine mai mult decât te-ai aștepta (sau ai vrea). Știi deja că prima impresie contează enorm, dar e vorba de mai mult de atât: psihologii consideră că imprimi personalitatea ta hainelor pe care le porți și că acestea îți pot comunica lucruri pe care nici măcar tu nu le știi despre tine.

Mai jos, am adunat câteva dintre cele mai comune interpretări ale stilului tău. Ne raportăm la culorile pe care le adopți, la accesorii și la adaptarea la circumstanțe. Decodează-ți personalitatea!

Cum te îmbraci, așa ești: ce spun hainele despre tine

Dacă aveai impresia că a te ghida după prima impresie e mai degrabă o dovadă de superficialitate, iată că experții te contrazic. Se pare că hainele pe care le porți chiar spun ceva despre tine, reflectându-ți personalitatea într-un mod în care puține gesturi o pot face. Uite ce am învățat de la psihologi!

Codul cromatic

Garderoba ta poate conține toate culorile, dar una dintre ele trebuie să îți fie mai dragă. Această nuanță spune despre tine o mulțime de lucruri. Verifică cele mai comune interpretări mai jos!

Negru. Conform specialiștilor, negrul se regăsește cel mai des în garderoba noastră și te „colorează” ca pe o femeie sofisticată, inteligentă, serioasă și puternică. Te dovedești ambițioasă, dar și empatică, ceea ce te face un candidat minunat pentru un post de conducere. E motivul pentru care atât de mulți CEO aleg această culoare.

Maro. Următorul în clasament după negru, maroul indică responsabilitate, statornicie și devotament. E culoarea pământului, ceea ce reliefează perfect forța sa blândă. Kate Middleton e una dintre vedetele fane ale acestei culori: viitoarea Regină adoră paltoanele în această tonalitate caldă.

Albastru. Calmă, încrezătoare, eficientă și liniștită: așa sună o descriere succintă a femeilor care preferă culoarea albastru în garderobă. De asemenea, ea te descrie ca pe o persoană caldă, uneori timidă, un părinte și un angajat ideal.

Verde. Pace, liniște, dar și o mulțime de vibrații pozitive: verdele e cu siguranță o culoare atât de plăcută. Ne amintește de natură, ceea ce ne umple de entuziasm. Nuanța e aleasă în general de persoanele cu o viață activă, stabile și cu inimă bună.

Mov. Odată culoarea regalității, movul era adorat de Cleopatra și purtat cu grație de romani. Azi e accesibil oricui, denotând sofisticare, rafinament, creativitate și dragoste pentru artă. Oamenii care îl poartă sunt visători, imprevizibil și ușor mistici.

Roșu. Ești cu siguranță o seducătoare înnăscută! Roșul e culoarea pasiunii și a puterii, care te va ajuta mereu să faci o impresie bună asupra celorlalți. Sugerează entuziasmul, energia, forța și e un adevărat stimulent pentru bărbați (și pentru tauri).

Galben. Nuanța traduce toate semnificaţiile pe care le atribuim soarelui. Amintește de razele calde, de râs și de fericire. Studiile indică faptul că galbenul stimulează producția de serotonină în creier, ceea ce îl face un remediu eficient împotriva depresiei. Dacă îl adori, ești activă, creativă, o visătoare cu suflet bun și apetit pentru aventură.

Alb. Culoarea purității, a inocenței și a libertății este caracteristică pentru oamenii cărora nu le place să asculte de ceilalți, care se pot descurca mereu pe cont propriu și privesc viața cu optimism. Aceste persoane sunt organizatori ideali și vor lupta mereu pentru a atinge perfecțiunea.

Roz. Asociată cu fetele Barbie și cu bebelușii, nuanța e însă și expresia feminității absolute, mai ales atunci când ia tonuri saturate, palide și delicate. Dacă e preferata ta, ești caldă, plină de empatie și de bunătate. De asemenea, ai un suflet romantic, dai dovadă de optimism și de un pronunțat spirit al dreptății și al justiției.

Portocaliu. Precum o rază de soare, ești energică, optimistă și efervescentă. Nu te temi de schimbare și îți dorești să trăiești clipa la maximum. Uneori poți fi lipsită de ambiție, dar te redresezi repede și îți amintești de scopurile tale.

Gri. Neutru prin definiție, griul simbolizează eleganța, maturitatea, liniștea. Dacă e culoarea ta preferată, cel mai probabil nu îți place să atragi atenția și preferi să rămâi în umbră.

Stilul adoptat

Culoarea preferată spune multe despre noi, dar câte o știm cu siguranță? Adevărul este că în majoritatea situațiilor adoptăm stilul influențate de diverși factori sau îl adaptăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Vezi ce spune această tendință despre tine!

Adopți mereu noile trenduri. Cine îți urmărește aparițiile nu mai are nevoie să consulte ultimele prezentări de modă, deoarece ești perfect pusă la punct. Outfiturile tale par desprinse din street style-ulul săptămînilor modei, ceea ce te caracterizează drept o persoană îndrăzneață, cu poftă de viață, un spirit mereu tânăr. Nu te temi să iei decizii bazându-te doar pe intuiția ta și nici nu te sperie schimbările, conform psihologilor.

Te adaptezi la împrejurări. Lucrezi într-o bancă, așa că vei abandona stilul tău funky-cool și vei purta liniștită taioare și costume masculine. Alegerea ta te descrie ca pe o persoană prudentă și inteligentă. Știi să iei pulsul unei încăperi și faci imediat conexiuni mentale care te ajută să devii stăpâna oricărei situații. Cât timp nu renunți la stilul tău în timpul liber, ai toate felicitările noastre.

Te adaptezi celorlalți. De când te știi, te-ai îmbrăcat așa cum o făceau oamenii pe care îi iubești. În copilărie îți lăsai mama să aleagă pentru tine, iar în adolescență aveai același stil ca prietenele tale. Acum, te îmbraci precum colegele la birou și ca iubitul tău în week-end. Ești o persoană empatică, puternic racordată la emoțiile celorlalți. Liniștită și timidă, te poți dovedi însă uneori prea influențabilă.

De ce nu ai încerca să găsești ceva ce îți place? Selecția de cămăși de damă office elegante din mediul online te va ajuta să arăți mereu la patru ace, dar îți va permite să fii și tu, grație printurilor și culorilor pline de viață.

De ce nu ai presăra stele pe tine azi? Analizează cum te face să te simți această bluză și ce poate spune despre tine!

Bluza bleumarin cu stele colorate Celeste

https://www.dasha.ro/bluze-dama/bluza-bleumarin-cu-stele-colorate-celeste-141299.html

Accesorizarea

Se spune despre accesorii că dau viață unei ținute și că îți reflectă cel mai loial personalitatea. Suntem întrutotul de acord!

Integrezi mereu un accesoriu statement într-o ținută. Poate că ești supusă unui dress code la muncă, dar nimeni nu te oprește să îți arăți personalitatea cu o pereche de cercei candelabru, cu un colier statement sau o brățară ostentativă. Ești hotărâtă, creativă și curajoasă, reprezentând profilul ideal pentru un post de conducere.

Accesoriile tale sunt toate moștenite, cumpărate de persoane speciale sau handmade. Pentru tine, sufletul e cel mai important. Ești un spirit liber, sensibil și independent. Visezi să schimbi sau să salvezi lumea și se pare că ai și puterea de o face. Ne-am lăsa conduse de tine.

Nu porți accesorii. Ce rost are să te complici? Alegerea ta spune că ești practică, nu îți plac dificultățile și nu depui eforturi decât dacă știi că există o răsplată imediată. E posibil să ai anumite lacune la capitolul creativitate și să nu posezi nici o imaginaţie prea dezvoltată.

Accesoriile, culorile, adaptarea stilului spun foarte multe despre tine, așa cum ai văzut. Tu ce părere ai? Am reușit să te citim ca pe o carte deschisă?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top