Now Reading
Un mediu online prietenos cu seniorii: platformele Palette și Brain@Home

Un mediu online prietenos cu seniorii: platformele Palette și Brain@Home

Începând cu anul 2016, reprezentanții României (Siveco și  Universitatea din București) s-au integrat în programul AAL – Active and Assisted Living Programme, prin participarea la două proiecte europene: Palette și Brain@Home – ambele vizând integrarea seniorilor în mediul online cu ajutorul unor platforme prietenoase și a unor medii virtuale create pentru menținerea și îmbunătățirea cognitivă a persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani.

Citește și:

Ce sa faci pentru o memorie mai buna

Platforma Palette V2: viață activă pentru seniori

Palette este un proiect finanţat de Uniunea Europeană având ca parteneri țări precum Elveţia, Olanda și  Slovenia, ce are ca scop crearea unui mediu online, o platformă pe care utilizatorii (persoane pensionate sau aflate în curs de pensionare) o pot utiliza pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare.

Obiectivul general al proiectului este acela de a înrola seniori în activități comune de impact prin crearea unei comunități sociale, încurajarea contactului în viața reală sau partajarea de activități relevante.

În prezent Palette se apropie de etapa pilot, etapă în care potențialii utilizatori finali pot accesa platforma, pot crea activități, evenimente sau cursuri și pot intra în contact unii cu alții.

Pentru că mereu se caută potențiali utilizatori, dacă îți dorești să testezi platforma și să navigezi prin mediul online sub atenta îndrumare a partenerilor care au contribuit la crearea lui, îi poți contacta fie prin e-mail: [email protected], fie accesând site-ul proiectului aici.

Brain@Home este un proiect finanţat de Uniunea Europeană având ca parteneri țări precum Ungaria și Italia.

Obiectivele proiectului sunt cele de a îmbunătății calitatea vieții seniorilor și de a sprijini independeța acestora. Brain@Home oferă posibilitatea utilizatorilor de a accesa medii virtuale și jocuri ce ajută la menținerea și stimularea cognitivă.

Fiind concepute pe baza unor testări clinice dar și pe baza dorințelor seniorilor, mediile virtuale ale platformei oferă utilizatorilor posibilitatea de naviga prin camerele unui apartament rezidențial și de a se plimba prin natură.

De asemenea, cei interesați de artă, pot accesa tururi virtuale ale anumitor muzee din cele trei țări partenere: România, Italia și Ungaria.

„Jocurile serioase” ale platformei Brain@Home pot fi accesate prin intermediul mediilor virtuale oferind posibilitatea utilizatorilor de a-și stimula atenția, concentrarea și memoria.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top