Now Reading
Ziua Mondiala a Sindromului Down

Ziua Mondiala a Sindromului Down

Revista Psychologies

Promovarea drepturilor persoanei cu sindrom Down,  facilitarea interactionarii intre persoanele cu sindrom Down, cresterea gradului de constientizare a comunitatii cu privire la nevoile persoanelor cu sindrom Down, incurajarea activitatilor de voluntariat ca modalitate de implicare in viata comunitatii, promovarea conturilor bancare in vederea strangerii de fonduri pentru realizarea obiectivelor Asociatiei DOWN Bucuresti (construirea unui centru de respiro) sunt cateva dintre elementele evenimentului ce va avea loc pe 21 martie in Bucuresti.

 

Care sunt principalele activitati ale evenimentului?

Partea I: se va desfasura sub forma unei competitii sportive; aceasta componenta are ca rol exercitarea abilitatilor sportive si locomotorii a tinerilor si copiilor cu sindrom Down. Competitia nu are in vedere stimularea spiritului competitiv, ci mai degraba incurajarea unui ritm de viata activ si sanatos.

Ora 09:00 – Competitia Sportiva “World Down Syndrome Day – Bucharest Romania”

Locatia: “CENTRUL SPORTIV APOLLO” – Bd. Energeticienilor nr. 5 , sector 3, Bucuresti

Activitatea se va desfasura sub forma unei competitii sportive; aceasta componenta are ca rol exercitarea abilitatilor sportive si locomotorii a tinerilor si copiilor cu sindrom Down. Competitia nu are in vedere stimularea spiritului competitiv, ci mai degraba incurajarea unui ritm de viata activ si sanatos.

Aceasta prima parte va debuta cu o defilare a delegatiilor insotite si ghidate de voluntarii din cadrul Colegiului National “Gheorghe Sincai”, fiecare grup avand astfel sansa sa se prezinte. Urmeaza apoi competitia propriu-zisa, sub forma unui circuit sportiv de tip traseu-aplicativ, mai intai cei mici si apoi cei mari. Ca rasplata a eforturilor depuse, participantii vor fi premiati cu diplome si medalii.

Surpriza pranzului va veni in persoana lui Tudor Man, de la Vocea Romaniei, ce ne va incanta sufletele cu prestatia sa artistica.

Numarul sportivilor participanti: 200. Voluntari: 95.

 

Partea a II a: Ora 17:30 – “Seara dedicata persoanelor cu sindrom Down si familiilor acestora”

(peste 400 de persoane)

Locatia: Sala de Conferinte “Henry Coanda” din cadrul RIN Airport Hotel – Calea Bucurestilor nr. 255A, Otopeni, Ilfov

Activitatea se va desfasura intr-o nota festiva, punandu-se accent pe componenta artistica. Seara va fi marcata de discursurile invitatilor speciali, dar mai ales de momentele artistice (dansuri, scenete etc.) ale tinerilor/copiilor cu sindrom Down din fiecare asociatie/delegatie prezenta.

Momentul culminant al serii apartine Trupei HI-Q – ale carei melodii sunt iubite si fredonate de toti participantii la eveniment. In incheiere, invitatii se pot distra in cadrul petrecerii organizate special pentru ei, antrenata de muzica lui DJ LEO.

 

Cine va participa la eveniment?

Vor fi invitati copii/tineri cu sindrom Down din Bucuresti, din tara si din strainatate alaturi de insotitorii lor si de reprezentantii organizatiilor/asociatiilor (daca este cazul) din care provin.

– Asociatia Down Bucuresti

– Asociatia Sindrom Down Bucuresti

– Asociatia Angels Down Bucuresti

– Asociatia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora

– Asociatia „Da-i o sansa” Alexandria

– Asociatia Never Down Buzau

– Asociatia Sindrom Down Prahova

– Scoli speciale

– Independenti

In anul 2013, ziua Sindromului Down va capata o dimensiune internationala si prin participarea la eveniment a unor invitati si din alte tari precum: Turcia, Azerbaijan, Bulgaria etc.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top