Now Reading
Oamenii nu au scenarii foarte bine puse la punct

Oamenii nu au scenarii foarte bine puse la punct

Revista Psychologies

Criza financiara ii va determina pe romani sa reduca in primul rand din cheltuielile cu constructia/renovarea si dotarea locuintei si a celor pentru petrecerea timpului liber si mai putin din banii alocati pentru mancare, ingrijire personala, alcool si tutun.

Studiul recent realizat de 360 insights a reusit sa exploreze atat perceptia romanilor asupra crizei financiare, cat si starea de spirit si solutiile de economisire pe care acestia le-ar gasi in momentul in care criza i-ar afecta in mod direct. Nefiind inca amenintati intr-un mod major de criza la nivel personal, oamenii nu au scenarii foarte bine puse la punct referitoare la modalitatea in care se vor comporta intr-o situatie de criza.

Una dintre metodele in care romanii se gandesc sa infrunte criza este printr-o abordare mai rationala a cheltuielilor. In ceea ce priveste ariile in care romanii mai degraba ar economisi, pe primul loc se gasesc cheltuielile legate de constructia si dotarea locuintei (in jur de 60% din cei ce aveau astfel de cheltuieli), urmate de cele destinate petrecerii timpului liber (vacante, iesit in oras) – aproximativ 50% din cei ce aveau astfel de cheltuieli.

Economisirea nu inseamna insa si renuntarea totala la aceste produse ci mai degraba gasirea unor solutii mult mai convenabile: promotii, oferte, destinatii mai accesibile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top