Now Reading
Avantajele conflictelor in cuplu

Avantajele conflictelor in cuplu

Revista Psychologies

In general, fiecare dintre noi se naste „setat” cu doua optiuni, respectiv „lupta” sau „fugi”, tu pe care ai alege-o daca cuplul tau are probleme?

 

Orice cuplu s-a confruntat cel putin odata cu o situatie mai tensionata, dar aceste evenimente negative au si partea lor buna! Ele pot fi in beneficiul cuplului, deoarece partenerii ajung sa se cunoasca mai bine, sa isi testeze limitele, sa se aprecieze mai mult, sa caute si sa pretuiasca la adevarata lor valoare momentele de liniste si echilibru.

Intr-o relatie, generarea acestui spirit de „impreuna” isi pune de multe ori amprenta asupra disponibilitatii celor doi de a lupta pentru casnicia lor.

O relatie se construieste, se slefuieste prin fapte, sentimente reciproce, necesita implicare, dorinta, comunicare, acestea fiind ingredientele care fac un cuplu durabil si imprima acel sentiment nepretuit de apartenenta.

Daca in cazul cuplului tau iubirea incepe sa-si piarda din forta, este momentul sa activati impreuna optiunea „lupta”, sa scoateti iar la lumina sentimentele de odinioara, sa reinventati momentele care v-au facut placere si care v-au adus impreuna, astfel incat chimia fondatoare a cuplului sa renasca si sa ramana perena.

Profitati de o zi frumoasa sa iesiti in parc, faceti diverse activitati impreuna, acordati-va atentie, pregatiti o cina romantica, exprimati-va sentimentele si trairile, mergeti impreuna la un concert etc.

Lucrurile marunte sunt firele prin care un cuplu isi leaga si isi intareste casnicia, este important sa nu uitati de ele!

 

Autor:

Mihaela Neagu, psiholog

 

Foto: Shutterstock

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top