Now Reading
Ce să eviți atunci când te cerți

Ce să eviți atunci când te cerți

Avatar photo

Niciun cuplu nu este ferit de conflicte, prin urmare este foarte important cum reacționezi atunci când te cerți și ce tipare comportamentale este cazul să eviți.

 

Cel mai toxic tipar este cel de cerere și retragere, când unul dintre parteneri cere ceva, iar celălalt se retrage atât fizic, cât și emoțional.

De obicei, femeia este cea care cere, dar nu este o regulă în acest sens, și reflectă un dezechilibru sau o luptă inconștientă pentru putere.

Citește și:

6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit

7 calități pe care o femeie puternică le apreciază la un bărbat

De exemplu, când cel care are cel mai mare venit crede că este îndreptățit să ia toate deciziile de unul singur, iar cealaltă persoană se simte nedreptățită și lipsită de putere.

Desigur, totul se întâmplă gradual, iar cel care cere, devine din ce în ce mai frustrat de retragerea partenerului, care își mărește exponențial acest comportament în urma insistențelor și agresivității primului.

Practic, este un cerc vicios în care emoțiile negative și tensiunile se cumulează constant. Rezolvarea vine, desigur, de la amândoi.

Pentru că avem tendința să devenim reactivi la evenimentele negative și nu pozitive, este nevoie de cinci lucruri bune care să echilibreze unul rău. Așa că, pe viitor, ține cont de acest raport dacă vrei să ai o relație care să dureze.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top