Now Reading
O de la Orgasm. Cum să ai orgasm multiplu

O de la Orgasm. Cum să ai orgasm multiplu

Orgasmul feminin e premiul cuplului. Pentru că orgasmul feminin o face pe doamnă mai fertilă, mai fericită, mai disponibilă erotic pe viitor și mult mai calmă.

 

Ok, știm toate cam cum ar trebui să fie. Copiii ar trebui să fie mereu cuminți, ar trebui să fie pace în lume, să nu mai existe sărăcie, și femeile să aibă mereu orgasm.

Dar viața e imperfectă, și uite că nu ne iese mereu chestia asta. Am vrea să se întâmple cu strigături de fiecare dată, dar de multe ori nu iese decât cu un mieunat politicos, 100% simulat și el, ca să nu se simtă domnul foarte inconfortabil.

Totul e să nu întrebe „draga mea, cum a fost pentru tine?“

 

Și totuși, ce e orgasmul?

E un eveniment plăcut, în tot cazul. Inima își accelereză bătăile, respirația devine mai alertă, în creier se descarcă o cantitate de dopamină (hormon al satisfacției) egală cu cea de la o priză bună de cocaină.

La femei, orgasmul se însoțește de contracții uterine (menite să rețină sperma partenerului pentru a concepe un copil – de aceea femeile care au orgasm cu partenerul sunt și mai predispuse la a concepe un copil spre deosebire de cele care evaluează calitatea vopselei de pe tavan în timpul sexului).

Unele femei au în timpul orgasmului secreții fluide (așa numita „ejaculare feminină“, de fapt secreții ale glandelor Skene; deci nu e doar un efect special din filmele porno).

Să mai spunem că stimularea vaginală de după primul orgasm o face pe femeie să devină din nou receptivă erotic și să aibă și un al doilea? Chiar un al treilea? Dar să nu vorbim acum despre inorogi, ci să ne concentrăm pe știință.

 

De ce unele femei nu îl au deloc?

„Jumătate din viața mea sexuală a fost o continuă căutare a orgasmului. Mi-au trebuit șapte ani ca să ating primul meu orgasm și simt cum mă scufund într-un tipar negativ al eșecului cu treaba asta; aproape că nu îl ating niciodată“, scria o nefericită citată în celebra (de acum) culegere de confesiuni intime femeiești „Raportul Hite asupra Sexualității Feminine“, tradus la Nemira.

„Nu am atins niciodată orgasmul, sunt frigidă“, spune alta. „O mare parte din mine e pur și simplu închisă, inaccesibilă. Cred că sunt câteva lucruri care blochează fenomenul, toate având legătură cu mintea mea.

Unul din ele e o istorie familială urâtă (tatăl vitreg m-a violat), iar celălalt e nevoia puternică de a menține controlul în ceea ce privește gândurile mele și nu pot să mă sustrag acestei nevoi nici măcar atunci când fac sex.“

Nu mă mai bucur deloc de sex, pentru că sunt obsedată de faptul că doresc să am orgasm și nu îl pot avea, deși am încercat deja de un milion de ori“, spune altă femeie în cartea citată.

„Nu am avut niciodată orgasm în timpul căsniciei și nici după aceea. Cred că ceea ce mi-a vindecat frigiditatea a fost faptul că am devenit mai independentă și în alte privințe, lucru pe care nu l-am reușit prin psihoterapie și o relație de dragoste. Orgasmul, pentru mine, face parte din sentimentul de sine“, spune alta.

„Nu am avut orgasm probabil din cauza supracontrolului și a incapacității mele de a mă relaxa. După ce mi-am dat seama că este posibil să am orgasm și acest lucru e benefic pentru mine și soțul meu și cred că am dreptul să am orgasm, am început să îl am!“

Iată că orgasmul nu e doar ceva care ține de părțile intime. Orgasmul e în aceeași măsură „opera“ creierului și creierul, se știe, e cel mai mare organ sexual al nostru.

 

Citește și:

O de la Orgasm: Masturbarea feminină nu (mai) e un tabu

O de la Orgasm. Ce e perversitatea sexuală?

Decalogul femeii cu orgasm multiplu:

Cunoaște-te pe tine însăți. Nu degeaba spuneau vechii filozofi greci că e foarte important să te cunoști pe tine (deși nu cred că se gândeau chiar la sex).

O bună cunoaștere a anatomiei proprii face minuni. Explorează-ți zonele intime, citește despre anatomia feminină.

Practică relaxarea. Femeile de mai sus spuneau toate că nu se pot relaxa, și că asta le face incapabile să ajungă pe culmi. Pe culmile montane se ajunge cu efort, e adevărat, dar în pat logica e alta decât la sportul de anduranță: relaxarea, dispoziția ludică, umorul, acceptarea propriului corp ca fiind frumos și bun de oferit și de primit plăcere.

Știu că nu ajunge să spui pur și simplu: „mă relaxez, mă relaxez, mă relaxez…“ până când o iei razna de stres, nu asta e ideea. Relaxarea e ceva gradual și se întâmplă și în afara dormitorului, sau mai ales acolo. Ca să ai orgasm în dormitor e bine să faci ceva terapie de relaxare și nu doar în scop sexual.

Verifică-ți sănătatea genitală. E posibil ca anorgasmia să fie dată de vaginism sau de alte probleme… acolo jos.

La nivel mental: anticipează, fă scenarii, cumpără-ți ceva lenjerie în care să te simți bine și senzuală.

Creierul are nevoie de fantezie pentru a construi erotismul și de imaginație. Nu te aștepta să ai orgasm dacă singurele lucruri la care te gândești zilnic sunt balanța contabilă a firmei, notele proaste ale copiilor și urletele șefei.

Fă ceva exerciții cu soțul, iubitul, stați goi, giugiuliți-vă fără sex de câteva ori. Orgasmul e încununarea dorinței, anticipării, nu o chestie care se întâmplă mecanic, doar în virtutea unor anatomiei și hidraulicii.

Masturbează-te. Da, da. Fără jenă și cu simț de răspundere. Fă-o de una singură și fă-o cu el. Dacă tu singură nu îți dai voie să simți plăcere, cum să ți-o provoace dumnealui?! Ce să facă bietul de el dacă tu ești convinsă că masturbarea e un păcat care cheamă sfârșitul lumii?

Jucării (dar nu pentru copii). Eva Longoria, (Gabrielle din „Neveste disperate“) spunea că își iubește vibratorul. Ce vrei mai mult? Noi toate știm că o jucărie poate face minuni și poate suplini un bărbat.

Doar că noi, femeile sensibile, mai vrem și sentimente… Ei, uneori e bine să ne descurcăm fără ele. Să fim independente. Citiți mai sus despre doamna care a avut orgasm când a devenit mai independentă.

Sex la telefon. Ce poate fi mai excitant decât fanteziile împărtășite? Bărbatul tău va crede că îl sună șefa, dar surpriză! La început s-ar putea să te întrebe ce te-a apucat, dar o să-și revină.

Nimeni nu rezistă la așa ceva. În plus, anticiparea a fost declarată de un grup de stundenți mai interesantă decât actul în sine. Asta contribuie la ideea că avem un creier cu un rol enorm în satisfacția sexuală. Până la urmă, dopaminele unde se secretă?!

Oralitatea nu e doar stilul prozei lui Ion Creangă. Multe femei declară că ajung la orgasm dacă li se face sex oral. Lasă pudoarea deoparte și relaxează-te.

S-ar putea să descoperi că foarte ușor astfel să ajungi la marele O. Clitorisul e în afara vaginului, și poate că domnul îl nimerește mai bine cu limba decât cu penisul.

Rezolvă conflictele cu el. Ceea ce se întâmplă în dormitor e reflectarea a ceea ce se întâmplă în afara lui, a certurilor in bucătărie, a ciorapilor aruncați în baie, etc.

Sexul e dependent de emoțiile din cuplu. Dacă emoțiile sunt negative, cum să iasă scântei în pat?

Când nimic nu funcționează, schimbă bărbatul. Noutatea sexuală poate fi stimulantă. Nu doar bărbații caută o parteneră nouă de fiecare dată, și femeile sunt excitate de un partener nou.

Sigur, nu e un sfat pentru toată lumea, ci doar pentru cele care cred că sexul e o parte foarte importantă a vieții, ba chiar o probă eliminatorie, și dacă la dormitor nu merge treaba, ea va deveni și în afara lui cam …flască.

 

 

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top