Now Reading
Mentinerea relatiei de cuplu dupa ce devenim parinti

Mentinerea relatiei de cuplu dupa ce devenim parinti

Aparitia copiilor este un motiv de bucurie, de implinire si de conturare a familiei la care am visat mereu. Totodata, responsabilitatile cresc, grijile de asemenea, iar partenerii fie se apropie, fie se distanteaza treptat. Iata patru ingrediente pentru o relatie de cuplu sanatoasa si dupa ce devenim parinti.

 

Atentie si interes

Mai ales in primii ani de viata, copilul suprasolicita in special mamele, care deseori se simt indreptatite pentru propria oboseala si lipsa de energie.

De multe ori, nu mai reusim sa avem timp nici pentru noi insene, cu atat mai putin pentru altii. Apare astfel o izolare, timpul, atentia si interesul fiind preponderent indreptate catre cel mic si nevoile lui.

Pentru echilibru insa, avem nevoie de un program pe care sa il respectam in primul rand pentru noi. Programul inseamna timp personal si timp alocat partenerului.

In momentul in care ne acordam acest ragaz in care sa revenim catre noi si nevoile noastre, vom acorda timp si interes si partenerului nostru.

Vom gasi astfel resurse sa investim in continuare si in relatie si in preocuparile noastre de cuplu. Este important sa fim interesate de problemele si dorintele partenerului, sa ii acordam atentia noastra nedisimulata si sa avem si alte subiecte de discutie inafara copilului, ratelor sau aprovizionarii.

Este un timp pe care pe termen lung, il investim tot in familia pe care ne-am construit-o.

 

Disponibilitate

Daca simti ca esti coplesita si ai nevoie de ajutor, cere-l. Nu esti in nicio cursa a mamei absolute, care trebuie sa uite orice alta forma de existenta.

Daca ai grija de tine si nevoile tale, nu iti neglijezi copilul. Din contra, ii vei oferi o mama optimista, echilibrata si plina de energie. Disponibilitatea este totodata necesara si pentru partenerul tau, care intre timp nu s-a transformat in furnizorul principal al familiei.

Dincolo de oboseala si stres, ati ramas aceiasi doi oameni. Arata-i grija ta si intelegere, fii alaturi de el si consolideaza cuplul. Astfel, copilul va avea doi parinti care stiu sa ii dea un model relational demn de urmat.

 

Atractie

Odata ce hormonal organismul tau se regleaza, nu mai cauta scuze si amanari. Nu recurge la binecunoscuta durere de cap si nici la oboseala care trage a lipsa de chef.

Reinvata sa iti descoperi corpul si nevoile fizice, ingrijeste-te nu doar de aspectul tau exterior dar si de starea ta de bine. Iar in cuplu, nu lasa sexul sa devina o rutina. Rolul de parinti nu va altereaza rolul de iubiti, iar disponibilitatea de a mentine atractia depinde de voi.

 

Evadare

Probabil suna groaznic, iar mintea este invadata de catalogarea drept parinti iresponsabili daca vorbim despre evadare. Este totusi un lucru perfect sanatos sa va acordati momente de intimitate exclusiv voua si din cand in cand sa va distantati de rolul de parinti.

Interesul pe care il aratati unul fata de celalalt, respectul reciproc si atractia, vor fi modele pentru copilul vostru.

O relatie de cuplu reusita se construieste facand eforturi constant si investind permanent. Nu exista niciun moment in care poti sa te astepti ca lucrurile sa mearga minunat fara sa te implici.

Asadar, alege momente in care iti iei partenerul de mana si decideti ca va apartineti exclusiv unul altuia. Apoi, comportati-va in consecinta.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top