Now Reading
Sunteți împreună de multă vreme? Pasiunea scârțâie? Cum îți îmbunătățești viața sexuală

Sunteți împreună de multă vreme? Pasiunea scârțâie? Cum îți îmbunătățești viața sexuală

Avatar photo

După o un timp, pasiunea începe să se stingă. E timpul să trageți semnalul de alarmă și să treceți la acțiune. În dormitor și în afara lui…

 

Asigură-te că liniile de comunicare sunt deschise. Dacă viața voastră amoroasă stagnează, vorbiți despre asta. Dacă ai o problemă cu vorbitul despre asta, vei avea și cu rezolvarea ei. Așadar, asumă-ți momentele penibile și discută despre ceea ce nu merge.

Asigură-te că nu faci compromisuri mari. Asta înseamnă că trebuie găsite modalități de a rezolva problemele, care să fie mulțumitoare pentru amândoi, nu doar pentru unul dintre parteneri. Dacă ai fost abuzat/ă sexual în trecut, atunci trebuie să cauți terapie.

Citește și:

Știi ce este un persecutor? Cum identifici și corectezi acest rol în cuplu

De ce vedem un bărbat mai bun decât e în realitate

Când sunteți în grupul de prieteni, nu flirta cu alți mebri ai sexului opus. Alcoolul te poate face să te comporți urât și fără considerație față de partener, deci evită alcoolul în exces.

Dacă nu te poți abține de la a te gândi la alți parteneri sau partener, e cazul să cauți ajutor. Dacă ai dezvoltat o dependență de sex, află că se tratează. Nu pune în pericol o căsnicie sau o relație bună, doar pentru că ai o problemă.

Nu uita că sexul nu e ceva murdar. Dacă partenerul sau partenera vrea ceva nou, măcar încearcă. Vei vedea că poate îți place și ție.

Găsește timp pentru intimitate. Nopți doar pentru voi doi, departe de stres sau de copii, câte un weekend undeva departe. Romantismul trebuie menținut.

Nu rămâne singur cu un fost partener de care încă ești atras. Dacă altcineva decât partenerul actual îți atrage atenția, atunci este rolul tău să aperi cuplul în care te găsești, pentru a nu-l răni pe celălalt.

Nu căuta tovărășia celor care sunt infideli partenerilor lor. Comportamentul este uneori contagios. Dacă nu vrei ca fiul sau fiica ta să fie într-un grup de copii ale căror comportamente le dezaprobi, este valabil și pentru tine, ca adult.

Declară-ți dragostea de multe ori, spune „te iubesc“. Dacă faci asta, vei vedea că partenerul tău se dezgheață și el și îți va răspunde în același mod. Dacă amândoi vă puneți sufletul în relație, vă veți reconecta la un nivel profund.

Tratează-ți partenerul de parcă ar fi cineva foarte special. Fă-l să se simtă special atunci când cineva te face să te simți tu astfel, asta previne dorința de a fi infidel. De fapt, prevenirea infidelității nu este grea, câtă vreme amândoi comunicați și vă arătați reciproc atașamentul.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top