Now Reading
Cea mai sexy ținută este încrederea în tine însăți!

Cea mai sexy ținută este încrederea în tine însăți!

livia-gheorghe
cea-mai-sexy-ținută-este-încrederea-în-tine-însăți

Livia are studii economice și juridice, o largă experiență în domeniul juridic, însă din 2010 a decis să facă marele pas spre regăsire. Acum este consultant de imagine și designer de pantofi.  Liv’s Shoes sunt visul oricărei femei: sexy, jucăuși, practici, comozi, de-o calitate care impune, finisați cu dragoste pentru corp și suflet! Cine îi alege nu greșește! Dar care Liv’s Shoe să fie cheia seducției tale?

Iubim pantofii și tot ce ne oferă ei. Admirație, încredere în noi înșine, confort, estetică. Dar pantofii sunt de fapt psihologie vizibilă.

Christian Dior a spus o dată că „adevărata eleganță a unei femei se măsoară după ce poartă în picioare”. Iar Christian Louboutin împinge lucrurile mai departe, în acea arie unde fizicul și simbolicul se unesc și ne cuceresc definitiv: „Pantofii îți transformă limbajul corpului și atitudinea. Te înalță fizic și psihic” spune el.

Pantoful, în zilele noastre, este mai mult decât o piesa de îmbrăcăminte sau un accesoriu, definește o ținută! Te scoate din mulțime, arătându-ți încă o dată că ești unică! Dorința noastră de a-i avea întrece uneori orice închipuire. Dacă îi vezi și-ți plac, rămâi cu gândul la ei, și faci orice să-i ai. Dai și banii de întreținere, de cumpărături, de vacanță. Trebuie să-i ai! Putem vorbi aici de o mare pasiune.

Alegerile pe care le facem în materie de pantofi spun multe despre personalitatea noastră. Putem uita de bijuterii, bărbați, da, chiar și de ciocolată, dar niciodată de pantofi. Nu degeaba se spune că pantofii sunt cei mai buni prieteni ai omului – sau dușmani, după caz, dacă nu i-ai ales bine! Zicala vrea însă să semnaleze că ar fi bine să faci din pantofii tăi niște aliați de nădejde, deoarece te vor purta peste tot.

Codul Bunelor Maniere spune că primul lucru pe care îl observi la o persoană sunt unghiile și pantofii. Unghiile semnalează la nivelul unu îngrijire, apoi pot indica status, senzualitate, erotism, îndrăzneală și multe altele. Dar pantofii? Ce semnalează pantofii? Dincolo de a recunoaște un logo și a fixa astfel persoana într-o marjă de avere și clasă socială, cum putem „ghici în pantofi”? Ce spune alegerea pantofilor despre o femeie?

Dacă la un bărbat alegerea pantofilor ține în 90% din cazuri strict de funcționalitate, la femei totul se complică. O femeie are nevoie de mult mai multe perechi de încălțăminte, pe care să le potrivească multiplelor sale ținute: fuste, pantaloni, rochii scurte, medii, lungi, cromaticii acestora, conformației sale, activităților sale zilnice.

Pantofi de zi cu zi, adidași, balerini, espadrile, pantofi cu toc mediu sau înalt, cizme fără toc, cu platforma ori cu toc, pantofi de ocazie, pantof cu vârful ascuțit sau rotunjit, pantof cu toc subțire, stiletto sau cu toc mai gros, pur și simplu, femeile au nevoie de opțiuni mai extinse în materie de pantofi.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top