Now Reading
Cum influențează activitatea sexuală calitatea pielii?

Cum influențează activitatea sexuală calitatea pielii?

Avatar photo
cum-influențează-activitatea-sexuală-calitatea-pielii

Viteza cu care îmbătrânește pielea noastră este determinată în proporție de 25% de gene; restul de 75% depinde de stilul de viață. Știu că aici te gândești la rutina adecvată de îngrijire, alimentație, hidratare, somn de calitate, activitate fizică, evitarea expunerii la soare și factori de mediu agresivi – este foarte bine să ții seama de toate acestea! Dar mai există un element extrem de important care ne menține tinerețea: o viață sexuală satisfăcătoare.

Știm deja că există multe beneficii ale sexului în ceea ce privește sănătatea corpului: scade tensiunea arterială, întărește sistemul imunitar, crește stima de sine, scade riscul de depresie și anxietate, reduce durerea, induce un somn mai odihnitor, crește intimitatea și apropierea față de partener, reduce stresul emoțional și fizic. Haideți să vedem, așadar, cum influențează sexul calitatea pielii.

  1. Conferă o strălucire aparte pielii.

În timpul contactului sexual, ca în orice activitate fizică, de altfel, crește frecvența cardiacă și volumul circulator în corp, așadar și fluxul sanguin la nivelul pielii. Acesta va aduce un aport de oxigen și nutrienți la nivelul celulelor cutanate, deci la o strălucire aparte a tenului.

  1. Previne laxitatea cutanată și ridurile.

Primele riduri și laxitatea cutanată apar atunci când, din diverse motive (stres, expunere la soare, poluare, fumat, alimentație dezechilibrată), cantitatea de colagen din piele scade. Colagenul este cea mai importantă proteină structurală a pielii, conferindu-i rezistență, textură, elasticitate, susținere. În timpul  orgasmului se eliberează în sânge o cantitate mare de estrogen, care la rândul ei stimulează producția de colagen și elastină. Un studiu efectuat pe 3500 de femei și bărbați a demonstrat că persoanele care au contact sexual de 3 ori pe săptămână arătau cu aproximativ 12 ani mai tineri decât vârsta cronologică.

  1. Ajută la menținerea apei în țesuturi.

Estrogenii eliberați în timpul contactului sexual stimulează producția de acid hialuronic, dar și activitatea glandelor sebacee, având un rol esențial în refacerea barierei cutanate și în menținerea unui nivel optim de hidratare.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top