Now Reading
Regard – Laurent Couderc despre psihologia romanilor

Regard – Laurent Couderc despre psihologia romanilor

Revista Psychologies

Regard

Revista dedicata francofonilor «Regard» apare pe 15 martie cu un numar special dedicat psihologiei romanilor. Redactorul sef, Laurent Couderc ne spune ceva mai mult despre aceasta aparitie…

„Sa vorbesti despre psihologie in Romania este un pic tabu. Sa discuti psihologia romanilor si mai si. Acest lucru ne-a motivat sa facem un numar special. Dar cum sa descrii psihologia romanilor fara sa faci generalizari prea mari? Cum sa-i intelegi fara a cadea in clisee?

Atacand un subiect atat de vast, nu am dorit sa facem un rezumat al psihologiei romanilor. A trebuit sa alegem dintre teme diferite pe cele care ni s-au parut reprezentative. Si sa gasim pe cei mai buni specilisti pentru a discuta despre asta.

Laurent Couderc

Personal, dupa 7 ani de sedere in Romania, sau mai curand al Bucuresti, as evita sa spun ceea ce cred despre romani. Pentru ca ei sunt pentru mine un pic misteriosi. Ceea ce ma fascineaza insa la ei este capacitatea lor de a se bucura de timp, de a relativiza lucrurile. Am discutat despre asta cu antropolgul Vintila Mihailescu, pe care l-am apreciat foarte mult, un intelectual de rara calitate. El mi-a spus ca este o caracteristica pe cale de a se pierde, din pacate. Si ca e pacat. Cred ca occidentalii impun un ritm care nu este cel mai bun neaparat, nici pentru lume si nici pentru sanatatea mintala sau individuala.”

Laurent Couderc,
rédacteur en chef de Regard

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top