Now Reading
Obsesia manichiurii perfecte

Obsesia manichiurii perfecte

Revista Psychologies

Manichiura este un alt element al elegantei si frumusetii care vorbeste despre noi. Fie ca preferam nuantele indraznete sau clasice, pictura pe unghii sau aplicatiile, respectam intocmai trendurile sau avem un stil personal, anumite tips&tricks sunt general valabile. Le aflam de la Catalina Stoica, nailexpert Beauty District.

 

Criterii pentru forma unghiei

Trebuie sa tinem cont de forma pe care unghiile o au la baza si de lungimea acestora. Forma ideala a  varfului unghiilor este data de forma pe care ele o au la baza, practic oglindim baza unghiilor si la varf.

Unghiile pilite drept arata bine doar atunci cand sunt scurte, iar pe masura ce cresc si sunt mai lungi, trebuie pilite rotund, oval, migdala, iar cele foarte lungi-stiletto.

 

Ingrediente nocive din lacul de unghii

Evita lacurile de unghii care contin toluen, BDP sau formaldehida in procent mai mare decat cel acceptat, precum si lacurile cu acetona.

 

Manichiura realizata acasa – cele mai frecvente greseli

In urma manichiurilor realizate acasa, cel mai des am reparat forma, cuticulele franjurate, ranite, unghiile denivelate, patate. Scurteaza unghiile cu ajutorul unei pile si nu cu foarfeca sau clestele de unghii.

Foloseste apoi un smoother pentru netezirea varfului unghiilor. Numai acesta poate indeparta micile aschii care raman in urma pilirii si care ne deterioreaza unghiile in timp.

Taie cuticulele dupa ce le-ai impins cu ulei, pentru ca uleiul le hidrateaza foarte bine si le inhiba cresterea. Nu apasa niciodata unghia, mai ales la baza ei, unde este foarte sensibila, o poti agresa si astfel va creste denivelata.

Lacul colorat, daca este aplicat fara un strat de base coat usuca si pateaza unghiile. Se aplica direct pe unghie numai daca include baza tratament, cum este Vinylux de la CND.

Evita folosirea dizolvantilor pe baza de acetona, iar culorile semipermanente sau manichiura tehnica nu se indeparteaza acasa.

Daca nu ai de ales, cauta tutoriale sau articole care iti arata pas cu pas cum se indeparteaza corect ori cere-i sfatul manichiuristei care ti-a aplicat tehnica respectiva.

 

Unghii cu probleme

Unghiile ingalbenite sunt cauzate, in proportie de 80%, de aplicarea lacurilor colorate fara o baza protectoare, direct pe unghie, sau de folosirea timp indelungat a unor lacuri de calitate proasta pentru. Un mic secret: freaca unghiile cu o bucata de lamaie de fiecare data dupa ce indepartezi culoarea si nu sunt acoperite cu nimic.

Unghiile devin casante in special pe perioada iernii, atunci cand se deshidrateaza foarte tare, dar si cand le expunem mult la acetona, prin indepartarea culorii semipermanente sau a lacului normal, mai des de o data pe saptamana.

Lipsa grasimilor de calitate din alimentatie (nuci, migdale, diverse seminte, avocado, uleiuri vegetale nerafinate) poate fi unul dintre motive.

Petele albe de pe unghii denota de multe ori o insuficienta renala sau hepatica. Asadar, bea mai multa apa si sucuri naturale proaspat stoarse, din fructe si legume, iar daca petele nu dispar in patru luni fa-ti un set de analize medicale.

Unghiile exfoliate arata o lipsa de proteine sau minerale in corp. Le intalnesc des la persoanele vegetariene, care nu isi asigura necesarul de proteine din leguminoase, soia, ciuperci, quinoa.

Exista baze de unghii pentru unghii exfoliate cu rezultate vizibile rapid, iar o tehnica foarte buna este de a nu purta culoare pe unghii timp de o luna si de a aplica zilnic strat peste strat acest tratament timp de o saptamana, apoi se reia procedura patru saptamani.

Dupa parerea mea, principala cauza a exfolierii unghiilor este pilirea acestora cu pile neadecvate. Raman mici aschii care se ridica la cateva zile de la pilire, asadar, varful unghiei trebuie „sigilat“ bine dupa pilire.

 

Alegerea nuantelor in functie de culoarea pielii si forma unghiei

Pentru o persoana cu pigment de galben in piele, care la mare nu se innegreste oricat de mult ar sta la soare, ci devine maron-aurie, ideale sunt nuantele de corai, auriu, maron.

Pentru femeile care au vasele de sange vizibile si pielea alba, recomand nuantele de albastru, mov, lila, toata gama de gri, iar pentru cele cu pielea rozalie, potrivite sunt nuantele de fucsia, rosu, nuanta vinului.

Pe unghiile scurte arata bine culorile inchise: negru, albastru-inchis, mov-inchis, rosu-inchis si nuantele foarte colorate, vesele, neon. Unghiile lungi sunt scoase in evidenta de lungime, deci culoarea trebuie sa fie nude, auriu sau rosu, dar culoare-bloc.

 

Trusa de manichiura

Elementele care nu trebuie sa lipseasca din trusa personala de manichiura sunt: uleiul de cuticule si betisorul din lemn pentru impingerea lor, crema de maini, dizolvantul pentru indepartarea lacului, pila de unghii, foarfecuta de cuticule (o recomand numai atunci cand o cuticula agata sau este foarte uscata), baza pentru unghii specifica tipului de unghie (poate fi pentru unghii, exfoliate, pentru unghii tari si casante, moi, subtiri, denivelate, uscate), top coat, o nuanta de rosu, una de nude si cateva glittere sau stickere care pot transforma in cateva minute, acasa, o manichiura banala, de zi cu zi, intr-una de party.

 

Manichiura rezistenta

Cand purtam lac de unghii normal, trebuie sa aplicam zilnic un strat de top coat si manichiura poate tine si zece zile.

Inainte de aplicarea oricarui lac pe unghii acestea trebuie degresate foarte bine cu alcool. Cuticulele trebuie impinse zilnic cu ulei de cuticule si un betisor din lemn de portocal, trandafir sau  bambus.

 

Gel, manichiura semipermanenta

Atunci cand este aplicata corect, intretinuta la timp si indepartata corect, orice metoda de manichiura tehnica aduce beneficii, iar calitatea produselor si a aparatelor folosite este extrem de importanta.

Persoanele cu unghii foarte subtiri pot apela si ele la manichiura tehnica, insa lungimea unghiilor trebuie sa fie scurta sau medie pentru a nu forta unghia naturala prin diverse atingeri sau lovituri.

Indepartarea gelului, daca este un hard gel, recomand sa se faca prin scurtarea unghiilor. Exista si gel soak-off care se indeparteaza prin topire, la fel ca si culoarea semipermanenta, este potrivit persoanelor care vor unghii tehnice doar pentru o perioada.

Dupa indepartarea oricarei manichiuri tehnice, recomand tratamentul Nail Envy Original, de la OPI, purtat permanent pe unghie, chiar daca se aplica culoare sau nu.

 

Vulgaritate in manichiura

In principiu, putem vorbi despre vulgaritate atunci cand nu se respecta proportiile. Daca o mana este foarte mica, nu putem aplica unghii foarte lungi sau patrate.

Pentru a nu fi vulgare unghiile decorate sau colorate intens trebuie sa fie scurte sau medii, iar unghiilor lungi vulgaritatea le-o da culoarea prea  puternica.

 

Glitter love

Oja cu glitter este mai greu de indepartat, iar in acest sens recomand inmuierea unghiilor intr-un bol cu acetona sau impachetarea lor in folie de aluminiu sub care a fost introdus un pad imbibat cu acetona. Exista si baza speciala pentru lacul cu glitter, tocmai pentru ca indepartarea lui sa nu mai fie asa de dificila.

 

Ingrijirea unghiilor si a mainilor in sezonul rece

Unghiile trebuie acoperite permanent cu un strat de baza tratament specific unghiilor, iar pentru piele este bine sa aplicam crema de maini dupa fiecare spalare cu sapun, sa purtam manusi, sa apelam o data pe saptamana la un specialist, pentru a ne rasfata cu un tratament profesional de hidratare a mainilor.

Sunt bune si uleiul, smantana, avocado, produsele cu efect hidratant cu care intram in contact la bucatarie, cand preparam masa.

 

Cum reparam manichiura stricata

Foarte simplu! Avem acasa nuanta lacului pe care il purtam pe unghii, aplicam un strop exact acolo unde a sarit, de obicei la varf, apoi un strat de top coat pe toate unghiile si manichiura este ca  noua.

 

Tendinte in 2015

Culoarea anului 2015 pentru unghii este Marsala. Pe langa culoarea vedeta, vom intalni foarte des bronzul, auriul, argintiul, fucsia, blue navy, desigur, rosu, de data aceasta intens, cu pigment de fucsia, mov-lila, iar dupa cativa ani buni in care manichiura french era considerata demodata, in 2015 ne vom bucura din nou de ea, insa nu cu varful alb, ci auriu, argintiu, rosu, de preferat aplicat neregulat in zona de varf a unghiei.

La prezentarile din saptamana modei de la New York, foarte multi designeri au ales nail design pentru modelele lor: water marble design, negative manicure, linii verticale regulate, linii orizontale sau oblice neregulate, forma diamantului.

Unghiile accesorizate vor fi foarte prezente in acest an: lanturi, perle, cristale de diferite forme si marimi vor completa perfect tinutele. Iubitoarelor de unghii nude, daca vor sa fie in trend, le recomand nuanta untului.

De asemenea, forma unghiilor cel mai des intalnita in 2015 va fi rotunda pe unghiile scurte, pe unghiile lungi ovala, inca migdala, iar pentru doamnele mai indraznete forma Ballerina.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top