Now Reading
Am o problema legata de frica de avion

Am o problema legata de frica de avion

Am o problema legata de frica de avion. Doresc sa plec intr-o calatorie cu avionul si sunt paralizata de frica! ce pot face? Astazi am auzit de un accident aviatic si aceasta frica s-a accentuat!

Intrebare pusa de: Flori, 11

Raspunsul psihologului:

V-as recomanda sa cautati pe site-ul FRP (federatiei romane de psihoterapie) un terapeut de orientare cognitiv-comportamentala pentru a va ajuta cu ceva tehnici specifice de relaxare si de confruntare cu elementul stresor, in speta zborul cu avionul.

Daca dupa acest demers ati dori sa aflati de unde ar veni aceasta frica, ce simbolizeaza ea in psihicul dv, ce scop are si ce efect are in viata dv, puteti incerca o psihoterapie psihodinamica (psihanalitica). Din punctul meu de vedere acest comportament este un „simptom”, un semnal de alarma vizibil pentru o alta tensiune, frica interna care are o sursa profunda si primara, veche. Asadar, in acest demers psihodinamic, nu ar fi de ajuns sa inlaturati simptomul ci sa aflati de unde vine, care este sensul sau (de ce apare) si sa il puteti integra in viata dv.

Bafta!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top