Now Reading
Cine sta acasa cu copiii nu munceste mai mult decat el la serviciu

Cine sta acasa cu copiii nu munceste mai mult decat el la serviciu

Am 30 de ani, doi copii de 3, respectiv 2 ani si m-am casatorit acum 5 ani, din dragoste. Bineinteles ca odata cu venirea copiilor (pe care i-am dorit si eu si sotul) timpul este gestionat altfel, prioritatile sunt altele. Nu am reusit sa il conving pe sotul meu sa participe mai mult la cresterea copiilor, de cele mai multe ori isi aduce aminte doar in pat ca are o sotie. Nu generalizez, se mai si joaca cu copiii, uneori, cand are chef. Se intampla sa vina de la serviciu si sa se uite la TV intr-o camera iar eu ma joc cu copiii in cealalta camera. As vrea sa participam toti 4 la cat mai multe activitati. Este adevarat ca din cauza treburilor, copiilor, nu i-am acordat mereu atentia pe care o astepta. Oricum filosofia sotului meu este: cine sta acasa cu copiii oricum nu munceste mai mult decat el la serviciu. Si ma doare cand il aud ca spune astfel. Daca nu facem sex (dragoste) mai mult timp, se comporta foarte urat (nu-i convine nimic, tipa din orice). Am incercat sa discutam acest subiect. Barbatii se gandesc intr-o singura directie: sex. I-am spus ca am nevoie si de o vorba buna, o mangaiere – nu neaparat o partida de sex. Nu este violent fizic, doar ca pe zi ce trece (daca nu facem dragoste) devine din ce in ce mai nervos. Sa fie din cauza frustrarilor? Cum sa procedez? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 

Intrebare pusa de: Silvia, 29

Raspunsul psihologului:

Sotul dumneavoastra nu se mai simte iubit. Rolul de mama v-a umplut mintea si timpul, nemailasand spatiu pentru cel de iubita, amanta a lui. Iar el se simte frustrat si nemultumit, ii lipseste dureros femeia indragostita doar de el, motiv pentru care „se comporta foarte urat.” Astfel se creeaza un cerc vicios: dumneavoastra nu mai simtiti nevoia sa faceti sex cu el si pentru ca tipa si va critica, pentru ca nu va simtiti apreciata, iar el se simte si mai respins, si mai frustrat in nevoia lui de a primi iubire.

 

Recomandarea mea este sa petreceti din cand in cand putin timp doar cu el, sa iesiti la o cina la restaurant sau sa plecati undeva singuri intr-un weekend, pentru a incerca sa gasiti o cale de comunicare, sa regasiti in voi dragostea care v-a adus impreuna.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top