Now Reading
Sotul meu a murit luna trecuta

Sotul meu a murit luna trecuta

Sotul meu a murit luna trecuta. Avea 30 ani. Eram impreuna de 11 ani, insa ne casatorisem anul trecut. Vreau sa va spun ca pentru mine viata nu mai are rost, simt ca am murit odata cu el. Il iubeam si il iubesc ennorm. El era ratiunea mea de a trai. Pur si simplu imi doresc sa mor si eu cu speranta ca voi fi mai repede cu el dincolo. Nu am de gand sa-mi iau viata, sub nici o forma, insa va spun sincer ca pentru mine viata e un chin. Simt ca innebunesc de durere. Am inceput sa-i invidiez pe ceilalti pentru fericirea lor, nu suport sa se rada pe langa mine, nu mai sunt eu cea de dinainte. Ajutati-ma va rog! Nu stiu ce sa fac. Sunt disperata. Mentionez ca nu voi mai iubi niciodata vreun barbat. Pentru mine viata a luat sfarsit, chiar daca „traiesc”. Nu accept ideea ca nu-l voi mai vedea niciodata. Innebunesc la gandul asta!Va multumesc!

Intrebare pusa de: Ana, 31

Raspunsul psihologului:

Ana,
Mesajul tau este impresionant prin intensitatea emotiilor care il impregneaza. Este foarte multa suferinta in el, dar si multa revolta. Transpare de asemenea si multa furie. Furia pe situatia in sine, pe soarta… Este foarte posibil ca in curand sa apara (stiu ca asta ar putea parea ciudat acum) si furia pe sotul tau. De ce sa fii furioasa pe el? Pentru ca, murind, te-a parasit.

Iti recomand sa iti faci un jurnal in care sa scrii pentru a-ti descarca furia. Caci esti foarte furioasa, foarte suparata pe viata. Iar acesta suparare se asociaza la tine cu un mare NU spus vietii.

Pe masura ce vei scrie in jurnalul tau, foarte multe lucruri vor iesi la iveala. Cine stie, poate in timp, la un moment dat, dupa multa autoreflectie, vei descoperi ca o parte din tine se comporta asemeni unei fetite suparate care sta imbufnata intr-un colt, intorcand spatele lumii.

„Mentionez ca nu voi mai iubi niciodata vreun barbat” – este o declaratie de fidelitate care poate suna foarte romantic, dar… chiar foloseste cuiva asta?

Pe de alta parte, nu se recomanda sa te implici intr-o alta relatie fara a fi facut in prealabil doliul relatiei trecute. Foarte multe persoane care vor sa uite pe cineva fac greseala de a se arunca imediat intr-o noua relatie. Nu e deloc o solutie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top