Now Reading
Tatal meu sufera de depresie

Tatal meu sufera de depresie

Tatal meu sufera de cativa ani de o depresie, care desi tratata nu poate fi rezolvata.Are perioade cand se simte mai bine, dar de vreo doua luni nu mai vrea sa mai ia tratament si nici sa mearga la doctor. Este o fire inchisa, nu comunica prea bine nici macar cu mama mea si nu mai vrea sa iasa din casa, sta toata ziua in pat, nu are nici un fel de activitate, se vaita ca nu poate sa doarma, ca este obosit, dar mama spune ca noaptea doarme. Ce sfat imi dati, ce sa fac in aceasta situatie?

Intrebare pusa de: Mihaela, 38

Raspunsul psihologului:

Din cate inteleg eu, tatal dumneavoastra refuza orice ajutor. Se vede ca dumneavoastra va pasa foarte mult de el si va doriti sa se simta mai bine, desi probabil ca el si-a pierdut speranta.

Ce puteti face dumneavoastra este sa incercati sa stati de vorba cu el si sa aflati ce anume il face sa fie atat de pesimist. Dumneavoastra il cunoasteti si poate puteti banui deja. Dar incercati sa-i explicati ca nu are ce sa piarda (si ca prin retragerea sa isi face singur rau) daca discuta cu dumneavoastra sau cu altcineva despre gandurile lui negre care il macina, despre motivul pentru care este atat de convins ca lucrurile n-au sanse sa se imbunatateasca.

Ii puteti spune cat de mult va afecteaza suferinta lui. De asemenea, incercati sa descoperiti in el orice interes cat de mic pentru vreo activitate.

Este posibil, daca perseverati, vorbindu-i o vreme din cand in cand, chiar daca la inceput nu primiti nici un raspuns, ca pana la urma sa accepte sa va impartaseasca din necazurile lui..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top