Now Reading
Odihnește-te lângă apă, în sezonul cald, în vacanță la pescuit

Odihnește-te lângă apă, în sezonul cald, în vacanță la pescuit

Revista Psychologies

Încă din 2020, pandemia a modificat planurile românilor pentru vacanța de vară. Mulți au preferat să-și petreacă o parte din concediu în Delta Dunării, la pescuit. Odată cu apariția zilelor calde, această regiune din țara noastră a fost plină de turiști.

Probabil și în acest an, românii vor face excursii la pescuit, mai ales în sezonul cald, atunci când vor putea dormi la cort și se vor bucura de liniștea și farmecul naturii.

De ce aleg românii să-și petreacă vacanța la pescuit?

Fie că este vorba despre o zi la pescuit, un weekend sau de o vacanță de câteva zile, plăcerea de a fi în natură este oricum foarte mare și un motiv pentru mulți oameni să-și petreacă timpul liber astfel. Ei consideră pescuitul distractiv și doresc mereu să stea mai mult pe malul apei. Combinația de aer proaspăt, exerciții fizice și lumina soarelui este bună pentru sănătate și pentru starea de dispoziție. După zilele agitate din oraș și stresul de la muncă, oamenii simt nevoia de relaxare, odihnă și deconectare în sânul naturii.

Pasionații de pescuit adoră astfel de drumeții în Delta Dunării, sau în alte regiuni cu iazuri și bălți din țară, unde preferă să doarmă în mijlocul naturii, în corturi de pescuit, decât în condiții confortabile la pensiuni. Ei se informează cu privire la starea vremii înainte de a pleca la drum, deoarece nu vor ca schimbarea bruscă a condițiilor meteorologice să le strice bucuria de plimbare și să le afecteze pescuitul.

Dormitul la cort este cu siguranță mai ieftin și mai distractiv, dar și practic, mai ales dacă acest accesoriu de camping este un produs de calitate (modern, ușor, cu structură solidă, cu asamblare ușoară și etanșeitate ridicată). În anotimpul cald, dormitul la cort este o plăcere, pentru a savura liniștea oferită de natură în timpul nopții.

Despre corturi, se pune că cele mai populare sunt cele pentru pescuitul la crap, care au o formă semicirculară. Acestea sunt mai spațioase, au cadrul solid, îmbinări perfect realizate, durabile și la intrare au o plasă care ține insectele departe.

Celor care adoră vacanțele la pescuit, le sugerăm să aleagă un cort de calitate și să-și petreacă timpul liber în liniște, în natură, lângă un lac, baltă sau râu mai mare. Dormitul la cort este o adevărată plăcere, indiferent dacă mergi singur sau cu familia.

Fie că este vorba despre pescuitul la mal sau din barcă, această experiență va fi minunată mai ales vara, când este cald și este o plăcere să stai mai mult timp în aer liber, într-un cadru natural mirific. În România, există multe locuri de campare, unde se poate instala cortul fără probleme și unde acest lucru este posibil chiar și gratis.

Unii oameni probabil ar putea spune că nu le place să doarmă la cort, dar fac asta cu tărie din alte considerente. Poate nu au experimentat până acum dormitul la cort în mod corect, poate nu au avut un cort de calitate sau au mers în călătorie atunci când condițiile meteo nu au fost favorabile. Pentru a avea o experiență plăcută, trebuie evitate zilele ploioase, mai ales că nu este recomandat să mergi la pescuit când vremea este capricioasă. Prin urmare, pentru a avea parte de distracție, trebuie să fii informat, să pleci la drum când timpul este frumos, pentru a descoperi fără stres frumusețea naturii și a fi mulțumit pe deplin după aceea.

Românii care au trăit astfel de experiențe, au spus că vor să le repete iar și iar. Chiar și cei care au mers singuri la pescuit, cu cortul, s-au bucurat de mama natură. Singurătatea nu este întotdeauna un lucru rău, ea din contra, ar trebui să fie prețuită de oameni, mai ales atunci când îi ajută să se regăsească, să se relaxeze, să scape de stres și angoase. Există momente în viață când vrei să fii singur și când te simți pe deplin mulțumit.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top