Now Reading
3 moduri prin care să ai grijă de sănătatea ta psihică

3 moduri prin care să ai grijă de sănătatea ta psihică

Revista Psychologies
3-moduri-prin-care-să-ai-grijă-de-sănătatea-ta-psihică

Pentru un stil de viață armonios, este important ca sănătatea fizică și psihică să fie considerați doi factori egali ce contribuie la starea ta de bine. Este important să știi când să îți iei o pauză de relaxare pentru a-ți putea continua activitățile fizice într-un ritm propriu, cu o cantitate redusă de stres. Descoperă din acest articol ce îți propunem să faci pentru a-ți îngriji sănătatea psihică mai bine.

3 moduri prin care să ai grijă de sănătatea ta psihică

Un aspect important ce ține de sănătatea psihică este faptul că mulțumirea arată diferit pentru fiecare persoană în parte. Pentru unii, o perioadă de relaxare poate însemna achiziționarea unor bilete Vola spre Punta Cana, pe când, pentru alții, o plimbare în parc poate fi suficientă pentru reîmprospătare. Tocmai pentru că oamenii au nevoi diferite, iată sugestiile noastre generale:

1. Organizează o călătorie

Fie că e vorba de un city-break într-o țară străină sau chiar într-unul din orașele frumoase din România, este important să te bucuri de zilele tale de concediu într-un mediu diferit față de cel în care stai în fiecare zi. Invită-ți prietenii într-o croazieră sau organizați o călătorie cu mașina spre o destinație care să vă încânte pe toți. 

Ia în calcul faptul că nu doar destinația, ci și parcursul călătoriei împreună cu cei dragi va juca un rol important în menținerea sănătății tale psihice. O porție bună de râs sau admirarea unor peisaje noi îți va stimula capacitățile cognitive, iar serotonina nu va întârzia să apară. Este important să îți dezvolți mintea și imaginația prin călătorie și observarea unor noi locuri, așa că nu amâna acest demers!

2. Ocupă-te de hobby-urile tale

Dacă ai deja câteva hobby-uri precum cititul, grădinăritul sau gătitul, acordă-le o perioadă mai mare din timpul tău zilnic deoarece te vor ajuta să te destinzi și să ai un tonus bun. În cazul în care îți place să îți planifici ziua în detaliu, creează puțin spațiu și pentru lucrurile care îți aduc împlinire și satisfacție emoțională. 

Dacă nu ai deja anumite hobby-uri precum cele menționate, poate că e momentul să începi ceva nou. În funcție de preferințele și abilitățile pe care îți dorești să le dezvolți, poți încerca lucruri precum broderia sau cărțile de colorat pentru adulți. 

3. Ia-ți un animal de companie

Este important de avut în vedere faptul că un animal de companie necesită timp și dedicare din partea stăpânului său, așa că nu opta pentru o pisică sau un cățel dacă petreci mult timp departe de casă. În schimb, câțiva peștișori într-un acvariu sau o broască țestoasă nu îți vor ocupa la fel de mult timp și cu siguranță te vei bucura să îi privești după o zi obositoare la muncă.

Animalele de companie ajută la îngrijirea sănătății psihice prin energia pe care o emană și sentimentul de „prieten” care te așteaptă să te întorci acasă. Ia în calcul acest aspect și gândește-te ce fel de mic companion ți-ar plăcea să ai alături pentru a-ți crea o stare de bine.

Sperăm ca sfaturile noastre să fie utile și să te ajute să mai elimini din stresul cotidian. Ia în calcul ce ți-am propus și transformă-ți viața după bunul plac. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top