Now Reading
4 metode simple și eficiente pentru a-ți spori încrederea în sine

4 metode simple și eficiente pentru a-ți spori încrederea în sine

Revista Psychologies
4-metode-simple-și-eficiente-pentru-a-ți-spori-încrederea-în-sine

Este un lucru știut că, atunci când îți cunoști punctele forte și pe cele slabe, poți să profiți la maximum de ele și să te afirmi, indiferent că este vorba despre viața profesională ori personală. Acesta este un prim pas pentru sporirea încrederii în sine, cheia bunăstării personale.

Totuși, se întâmplă ca anumite încercări din viață să reușească să te destabilizeze din acest punct de vedere. Iată mai jos câteva aspecte de care poți să ții cont pentru a-ți crește încrederea în sine.

Postura corectă

Încrederea în sine este susținută, printre altele, printr-o postură corectă. În timp, dacă ai o viață mai degrabă sedentară, de exemplu, lucrezi la un birou multe ore pe zi, poți căpăta o postură proastă. Aceasta poate fi cauza multor afecțiuni fizice, sociale și chiar emoționale nedorite. Așadar, ține spatele drept, umerii trași înapoi, bărbia înainte și pășește cu încredere. Zâmbește mai mult, pentru că astfel cei din jur vor fi atrași de tine, de personalitatea ta. Oamenii care au o mare încredere în sine abordează în mod natural astfel de comportamente nonverbale și te poți inspira de la ei. Pentru a te simți în largul tău, fă astfel de exerciții în fața oglinzii. Vei vedea astfel diferența dintre diferitele tale posturi și expresii faciale.

Machiajul potrivit

Să arăți bine din propriul punct de vedere este o modalitate eficientă de a-ți spori încrederea în sine. Machiajul te poate ajuta în acest sens. Atunci când ochii sunt puși în evidență printr-un machiaj potrivit, privirea devine și mai profundă. Alege un fard de pleoape care scoate în evidență culoarea ochilor. Nuanțele de portocaliu, cupru și auriu se potrivesc ochilor albaștri, la fel ca tonurile de gri și negru folosite pentru efectul „smokey eyes”. Ochii verzi sunt puși în valoare de tonuri de gri, negru, dar și de roz, violet ori prună, iar pentru cei căprui pot fi folosite orice nuanțe. Dacă ai ochii negri, folosește nuanțe de albastru închis, purpuriu sau violet, dar și de auriu sau bronz. Nu uita să îți subliniezi privirea cu un tus de ochi, dar și cu un rimel care alungește genele. În completare, un simplu ruj într-o nuanță puternică poate să contribuie mult la punerea în evidență a chipului tău și să te ajute astfel să îți sporești încrederea în sine.

Ținute care reflectă personalitatea

De cele mai multe ori, ținutele pe care le alegem în viața de zi cu zi ne reflectă personalitatea, dar și starea de spirit. Hainele sunt o formă de limbaj nonverbal care ne influențează bunăstarea, încrederea în sine și, prin urmare, calitatea relațiilor pe care le avem cu ceilalți. Anumite ținute au puterea de a te ajuta să ai mai multă încredere în sine și este bine să le ai în garderobă, mai ales pentru acele momente importante din viața ta. De exemplu, un interviu pentru o nouă slujbă, o întâlnire amoroasă sau un eveniment unde trebuie să te exprimi în public. Astfel de ținute trebuie să țină seama de mai multe criterii: să fie confortabile, să ți se pară natural să le porți, să îți reflecte personalitatea, dar și să aibă un element care atrage atenția, de exemplu, o pată de culoare ori o bijuterie originală.

O minte sănătoasă într-un corp sănătos

Activitățile fizice nu sunt benefice numai pentru o stare fizică optimă și a-ți construi masa musculară. Pentru a-ți spori încrederea în sine ar trebui să faci sport pentru că este una dintre acele activități care te învață să te autodepășești. Fiecare victorie, fiecare mic succes personal vor demonstra anumite abilități fizice și mintale de care poate nu erai conștientă. În plus, sportul favorizează eliberarea de endorfine, hormonul fericirii, fenomen util în demersul tău de a avea mai multă încredere în sine. Vei fi surprinsă de propriul corp și de propriile resurse și vei putea atinge obiective pe care nu ți le-ai fi putut imagina cu ceva timp în urmă. Cel mai important lucru este să alegi un sport sau o activitate fizică pe placul tău, fapt care îți va permite să nu renunți ușor.

Încrederea în sine depinde de percepția privind propria persoană, dar și de ceea ce cred ceilalți despre noi. Dacă simți că nu ai foarte multă încredere în sine, nu ezita să îți faci un plan de acțiune și să îl dezvolți, integrând mici gesturi precum cele de mai sus, care ți-ar putea fi utile pe termen lung.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top