Now Reading
5 beneficii ale folosirii cănilor și filtrelor de apă în bucătărie

5 beneficii ale folosirii cănilor și filtrelor de apă în bucătărie

Revista Psychologies
beneficii ale folosirii cănilor și filtrelor de apă în bucătărie

Cănile și filtrele de apă au devenit elemente indispensabile în bucătăriile noastre, jucând un rol esențial în îmbunătățirea calității apei. Sistemele de filtrare a apei variază de la filtre simple montate pe robinet sau la filtre care se instalează sub chiuvetă și până la căni cu filtre încorporate. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, dar nu despre acestea îți vom vorbi în acest articol, ci despre beneficiile pe care ți le poate oferi utilizarea cănilor și filtrelor de apă în bucătărie.

1. Ai garanția că apa pe care o consumi este sigură și curată

Filtrele de apă sunt concepute pentru a elimina o varietate largă de contaminanți din apa pe care o consumi. Aceștia pot include bacterii, virusuri, metale grele, clor, sedimente și alte particule. Acest lucru înseamnă că, prin utilizarea, de exemplu, a unor căni și filtre de apă Brita, ai garanția că apa pe care o consumi este sigură și curată, fiind liberă de aceste substanțe potențial dăunătoare, care pot cauza o varietate de probleme de sănătate.

În plus, deși există un cost inițial pentru achiziționarea unui filtru de apă, pe termen lung poți economisi bani. Apa îmbuteliată poate fi costisitoare, iar prin filtrarea apei de la robinet, vei avea acces la apă curată și sigură, în orice cantități dorești, fără costul suplimentar al apei îmbuteliate.

2. Apa va avea un gust mai bun

Filtrele de apă reprezintă o soluție excelentă pentru a îmbunătăți gustul apei pe care o bei. Acestea funcționează prin eliminarea unei game largi de impurități din apă, precum clorul, plumbul, bacteriile și sedimentele. Aceste impurități pot influența negativ gustul apei, iar prin eliminarea lor, apa devine mai plăcută la gust.

Chiar și așa, multe sisteme de alimentare cu apă utilizează clor pentru a ucide bacteriile și virusurile, ceea ce poate lăsa apa cu un gust și un miros neplăcut de clor.

Filtrele de apă pot reduce sau elimina acest gust și miros, ceea ce reprezintă un motiv în plus să te asiguri că în bucătăria ta există cel puțin un recipient de filtrare a apei. Nu uita să-ți faci și un stoc de filtre compatibile de acesta.

De exemplu, dacă folosești un recipient de filtrare a apei marca Brita, achiziționarea unui set 3 filtre de apă BRITA Maxtra+ reprezintă o modalitate bună de a te asigura că vei putea înlocui cartușul oricând este nevoie.

3. Mâncarea va avea un gust mai bun

Apa joacă un rol esențial în procesul de gătit, fiind un element indispensabil în bucătărie. De la spălarea ingredientelor până la prepararea anumitor feluri de mâncare, apa este necesară în fiecare etapă a procesului culinar. Însă calitatea apei pe care o folosim poate influența substanțial gustul mâncării preparate.

Prin folosirea apei filtrate, se elimină impuritățile precum clorul, plumbul sau alte substanțe chimice care ar putea influența negativ gustul mâncării.

Utilizarea apei filtrate în procesul de gătit poate îmbunătăți semnificativ gustul mâncării. Vei simți diferența și atunci când vine vorba de gustul cafelei sau ceaiului pe care îl bei. Încearcă să prepari o cană de cafea cu apa filtrată cu cana filtrantă BRITA Marella XL, 3,5L Maxtra+, albastră, și te vei convinge cu siguranță de acest lucru.

4. Vasele vor fi mai curate

Apa filtrată este nu doar mai sigură pentru consum, ci și pentru întreținerea și curățenia vaselor. Asta se datorează faptului că apa filtrată elimină substanțele nedorite, precum calcarul și mineralele dure, care se pot depune pe vase în timpul procesului de spălare.

Rezultatele sunt vizibile: vasele vor arăta mai curate și mai strălucitoare după fiecare spălare, fără a mai trebui să stai să ștergi fiecare pahar, farfurie sau tacâm în parte.

5. Vei prelungi durata de viață a electrocasnicelor tale

Calcarul este un inamic de temut al electrocasnicelor care utilizează apa, precum fierbătorul de apă, mașina de spălat vase sau cea de spălat rufe. Depunerile de calcar se acumulează în timp, ceea ce conduce la scăderea performanței și a duratei de viață a acestora.

Folosirea apei filtrate însă poate preveni aceste probleme, protejând astfel electrocasnicele și prelungindu-le durata de viață. În plus, apa filtrată poate îmbunătăți și performanța acestora.

Folosirea cănilor și filtrelor de apă în bucătărie oferă numeroase beneficii, de la siguranța consumului unei ape curate și sigure, îmbunătățirea gustului apei și al mâncării, până la prelungirea duratei de viață a electrocasnicelor. Încearcă-le și tu și vei observa diferența!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top