Now Reading
Biroul de acasă – sfaturi pentru o amenajare optimă

Biroul de acasă – sfaturi pentru o amenajare optimă

Revista Psychologies
biroul-de-acasă-sfaturi-pentru-o-amenajare-optimă

Amenajarea unui birou acasă înseamnă să primești în propriul tău sanctuar de relaxare haosul și stresul care poate apărea uneori la job, așa că nu este cel mai ușor lucru de făcut. Un aspect esențial în amenajarea biroului este crearea unui spațiu care îți reflectă personalitatea și te inspiră, integrându-se armonios cu designul întregii locuințe. Așadar, dacă ai nevoie de câteva sfaturi pentru amenajarea biroului, ți-am pregătit o listă cu idei și recomandări care să te inspire.

Începe prin alegerea camerei potrivite

Chiar dacă apartamentul sau casa ta nu îți permite să aloci o cameră doar biroului, sfatul nostru este să îl poziționezi într-un loc optim în care te poți bucura de lumină naturală și confort.

Dacă optezi pentru a poziționa biroul în living ori în dormitor, așază-l spre fereastră pentru a beneficia de cât mai multă lumină. Poți monta și o etajeră alături de câteva obiecte de depozitare aranjate strategic pentru un spațiu bine organizat. Astfel te poți bucura de un spațiu inspirat, în care să lucrezi cu cea mai mare plăcere.

Delimitează bine zona de lucru

Una dintre cele mai importante reguli când vine vorba de munca de acasă se referă la delimitarea spațiilor și crearea acestor „granițe” pe care trebuie să le respecți cu desăvârșire. Astfel, dacă biroul se află în dormitor, poziționează-l departe de pat pentru a nu fi tentat să iei prea multe pauze, scăzându-ți, ulterior, din productivitate. 

Poți delimita spațiul de lucru cu ajutorul unui covor, al unei etajere, dar și cu un tapet sau chiar perdele poziționate strategic pentru a crea senzația unui spațiu separat de cel în care te odihnești. 

Alege stilul care te reprezintă

Comparativ cu biroul de la job, cel de acasă îți oferă ocazia (și avantajul) de a-l amenaja după bunul plac. Astfel, pentru un aspect modern și minimalist, alege un birou simplu, în nuanțe deschise, iar pentru un aspect clasic, optează pentru un birou în culori calde, cu linii simple, dar rafinate.

Nu uita că mobilierul pe care îl alegi pentru biroul de acasă trebuie să se integreze cu mare ușurință în designul întregii tale locuințe, pentru a crea o amenajare coezivă. 

Asigură-ți confort deplin cu un scaun ergonomic

Pentru a fi sigur că ești cât se poate de productiv în timpul programului la job, alege un scaun ergonomic pentru maximum de confort. Optează pentru un scaun de birou care să se adapteze formei corpului tău pentru a-ți oferi susținerea optimă și a menține o poziție corectă. Spatele și gâtul o să-ți mulțumească pentru alegerea făcută. 

În plus, ține cont și de designul scaunului pe care îl alegi. Poți chiar să adaugi o pată de culoare biroului de acasă pentru o atmosferă care emană energie prin tapițeria scaunului ales, de exemplu. Important este ca spațiul pe care îl amenajezi să-ți inspire productivitate, confort și creativitate.

Dacă, în schimb, ai de amenajat un birou pentru tine și angajații tăi, Mobexpert îți oferă posibilitatea de a apela la ajutorul specialiștilor de la Mobexpert Office. Creează spațiul ideal pentru un mediu de lucru productiv și funcțional, caracterizat de creativitate și energie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top