Now Reading
4 beneficii surprinzătoare ale mălaiului

4 beneficii surprinzătoare ale mălaiului

alexandra-tudor
4-beneficii-surprinzătoare-ale-mălaiului

În comparație cu alte alimente pe bază de porumb, mălaiul este mai bogat în carbohidrați și conține unele vitamine și minerale. Este o opțiune pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten și poate avea beneficii pentru sănătatea inimii și digestie.

Mălaiul din cereale integrale poate fi o sursă bună de tiamină, magneziu, seleniu, precum și vitamina B6 și acid folic.

Ca cereale și ca parte a unei diete sănătoase, mălaiul poate aduce multiple beneficii și avantaje pentru sănătate.

Potrivit pentru diete fără gluten

Deoarece nu conține gluten, este un bun adaos pentru dietă pentru cei care urmează o dietă fără gluten sau au boala celiacă ori sensibilitate la gluten. Asigură-te însă că citești întotdeauna etichetele oricărui produs din mălai pentru a te asigura că nu a fost procesat în unități care conțin și alimente cu gluten.

Ajută la susținerea mișcărilor intestinale sănătoase

O porție de mălai oferă aproximativ 4,5 grame de fibre. O dietă bogată în fibre ajută la menținerea regulată a mișcărilor intestinale, asigurându-se că sistemul tău digestiv procesează în mod corespunzător toate alimentele.

Poate ajuta la prevenirea obezității

Combinația de fibre și zahăr din mălai aduce un plus util pentru orice dietă care urmărește prevenirea obezității și menținerea unei greutăți corporale sănătoase. O porție de făină de porumb are mai puțin de 1 gram de zahăr, oferind totodată și fibre. Din această cauză, consumat cu moderație, poate fi o alternativă utilă a cerealelor pentru oricine dorește să urmeze o dietă sănătoasă.

Îmbunătățește sănătatea inimii

S-a descoperit că mălaiul îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și scade nivelul de colesterol. Mălaiul este relativ bogat în seleniu – o ceașcă de mălai conține 34% din valoarea zilnică recomandată –, care s-a dovedit că scade riscul de boală coronariană. Analiza cercetărilor anterioare a descoperit că seleniul poate ajuta la ameliorarea bolilor cardiovasculare datorită proprietăților sale antioxidante.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top