Now Reading
Cum îți poate afecta aspectul fizic, stima de sine?

Cum îți poate afecta aspectul fizic, stima de sine?

Revista Psychologies
cum-îți-poate-afecta-aspectul-fizic-stima-de-sine

Stima de sine și grija pentru propria persoană, dar mai ales pentru aspectul fizic sunt într-o corelație strânsă și complexă. O îngrijire precară și un aspect fizic care nu te mulțumește te poate afecta emoțional, scăzându-ți astfel încrederea în sine, indiferent că ești femeie sau bărbat. Cu toate acestea, impactul este mult mai puternic în rândul femeilor.

O femeie care își acordă o grijă de sine și o îngrijire corporală eficientă se va simți mult mai încrezătoare în propriile forțe și în capacitatea sa de a face față provocărilor vieții.

Mai mult decât atât grija de sine și un aspect fizic plăcut va face ca orice femeie să se simtă mai bine cu ea însăși, contribuind astfel la o stimă de sine mult mai crescută.

Anumite studii au demonstrat faptul că persoanele care se simt nemulțumite de aspectul lor fizic au mai puțină încredere în sine și se simt mai puțin satisfăcute de viața lor în general.

De asemenea oamenii de știință au descoperit că persoanele care se simt nemulțumite de aspectul lor fizic au mai multe șanse să sufere de anxietate și depresie.

Ce te face să fii nemulțumită de aspectul tău fizic?

Societatea poate contribui de asemenea la acest fenomen prin promovarea unor standarde de frumusețe sau prin a pune accent excesiv de aspectul fizic al oamenilor.

Acest lucru poate face ca oamenii să se simtă nevoiți să se conformeze unor standarde și să se simtă neîmpliniți dacă nu reușesc să se încadreze în aceste standarde.

Cu toate că aspectul fizic  este important, acesta nu este singurul factor care determină stima de sine a unei persoane. 

Sănătatea mentală, relațiile cu ceilalți, performanțele profesionale și realizările personale sunt de asemenea factori importanți care pot avea un impact asupra stimei de sine. 

Însă, foarte multe persoane, în general femei, pun un accent foarte mare pe aspectul fizic, iar atunci când acesta nu este unul mulțumitor, stima de sine a femeii poate fi afectată. 

Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic și stima de sine?

Pentru a îmbunătăți stima de sine este important să înțelegem că fiecare suntem diferiți și să acordăm o atenție deosebită îngrijirii personale. 

Pe lângă faptul că o îngrijire personală foarte bună te poate face să arăți mult mai bine din punct de vedere fizic, te va face să te simți bine și emoțional, datorită momentelor relaxante pe care le vei simți ca pe un răsfăț personal pe care îl meriți. 

Mai mult decât atât rezultatele pe care le vei obține prin anumite ședințe de îngrijire personală, îți vor crește cu siguranță stimă de sine.

Spre exemplu,  dacă ești nemulțumită de aspectul pielii tale, datorită faptului că pielea ta este afectată de celulită sau pur și simplu îți dorești să scazi câțiva centimetri în talie, poți să apelezi la diferite proceduri revoluționare precum este radiofrecvența Venus Legacy de pe reinventfit.ro, care nu doar că te ajută să scapi de celulită, dar te ajută și să slăbești și să ai un aspect mai întinerit al pielii, chiar și atunci când nu ai timp pentru a merge la sala de sport. 

Acest lucru poate contribui la stima ta de sine și te poate face să ai mai multă încredere în propria persoană, dar și să te simți foarte bine în pielea ta.

Un alt lucru pe care îl poți face este să înțelegi că fiecare dintre noi avem un aspect fizic diferit și că nu trebuie să ne comparăm cu ceilalți, ci să facem acele lucruri care ne ajută să ne simțim bine în propria noastră piele, în funcție de conformația corpului nostru. 

Uneori standardele pe care societatea ni le impune s-ar putea să nu se potrivească cu forma noastră corporală. Așadar este important să avem un aspect de care suntem mulțumiți și să ne acordăm îngrijirea personală pe care o merităm.

De asemenea, nu uita să te concentrezi și pe calitățile tale interioare cât și pe realizările profesionale și să înțelegi că standardele privind frumusețea nu sunt universale, frumusețea fiind subiectivă.

Acordându-ți o grijă personală optimă dar și realizând toate aceste lucruri din punct de vedere mental vei reuși să îți crești stima de sine, să ai parte de momente plăcute cu tine însuți dar și de relaxare, fapt care te va face să te simți foarte bine în pielea ta și să ai mai multă încredere în în tine, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top