Now Reading
Cum să-ți petreci concediul ideal în Antalya

Cum să-ți petreci concediul ideal în Antalya

Revista Psychologies
cum-să-ți-petreci-concediul-ideal-în-antalya

Antalya este una dintre cele mai căutate zone turistice datorită insulelor exotice, dar și a climei calde și excelente pentru un concediu deosebit pe plajă. Fie că vizitezi această destinație împreună cu persoana iubită sau cu prietenii, pregătește-te pentru o ședere plină de frumusețe, veselie și distracție!

Iată deci ce obiective turistice, ce delicatese culinare și de ce momente inedite vei avea parte alături de ofertele early booking pentru sejururi în Antalya. Consulta lista următoare și vizitează locurile tale favorite!

Cum ajungi în Antalya?

Drumul din România până în Antalya, Turcia este scurt dacă optezi pentru zborul cu avionul. Vei face în jur de 2 ore, ceea ce înseamnă că dacă vei pleca de dimineață, te vei putea bucura de o zi întreagă plină de activități sau de clipe de relaxare la hotel sau la cea mai apropiată plajă.

Care sunt cele mai atractive obiective turistice?

Cascadele din Antalya

Foarte aproape de oraș există numeroase monumente naturale și cascade de care nu vei mai putea să-ți desprinzi ochii. Toate acestea găzduiesc specii de păsări frumoase, iar vegetația este de poveste! Imaginează-ți doar sentimentul de răcoare și prospețime al cascadei, alături de un verde natural și frumos parfumat! Printre cele mai cunoscute cascade se numără: Kursunlu, Manavgat și Duden.

Alanya

Alanya este o zonă cuprinsă de apele calde ale Mediteranei. Aceasta se află la poalele munților și este fostă așezare a imperiilor bizantine, romane și otomane. Vei putea ajunge cu mașina individual sau alături de un grup turistic. Castelul Alanya, edificiile și ruinele sunt impresionante, iar lângă acestea se află frumusețea mării și a plajelor Damlatas și Kleopatra.

Cetatea Termessos

Fie că ești pasionat de istorie, de ruine sau vrei să acumulezi informații noi în timp ce vizitezi aceste obiective turistice deosebite, Cetatea Termessos își oferă o imagine autentică a civilizațiilor apuse. În edificiu vei putea vizita un teatru, un mausoleu și o agora, alături de alte zone deosebite și pline de istorie!

Canionul Saklikent

Canionul Saklikent este un canion ce poate fi vizitat în întregime doar pe perioada verii, acesta având 18 km lungime și o adâncime de 300m. Canionul este considerat de către localnici și „Orașul ascuns”.

Satul Side

Satul Side găzduiește numeroase obiective atractive, precum Palatul Episcopal, Templul lui Apollo, Spitalul Bizantin, Agora și Termele. Totuși, nu trebuie să pleci din acest sat fără să te fi relaxat câteva ore la plajă, pe un șezlong confortabil și băuturi răcoritoare!

Unde mănânci în Antalya?

Antalya oferă o colecție extinsă de restaurante, terase, cafenele și cluburi, dar și mâncăruri tradiționale, turcești și mediteraneene. Chiar dacă ai un buget restrâns sau ți-ai propus să te răsfeți în acest concediu, poți încerca:

  • Ev Yemekleri pentru meniuri principale la prețuri decente ce includ supe, salate, carne, garnitură sau paste.
  • Guneyliler pentru mâncărurile tradiționale turcești.
  • 7 Mehmet este un local recunoscut pentru rețetele culinare realizate pe grătar.
  • Lara Balik Evi este un restaurant ideal pentru iubitorii de pește.
  • Shaker Pub este o terasă cu specific turcesc și american unde vei întâlni numeroase oferte culinare.

Terasele de pe plajă îți vor oferi cele mai delicioase cocktailuri și virgin cocktails, iar tu te vei putea bucura de un gust deosebit, alături de briza mării și de compania celor dragi.

Dacă lista de mai sus te-a convins să vizitezi Antalya, atunci nu pleca la drum fără un aparat de fotografiat! Plimbă-te cu vaporașul sau cu telefericul, degustă preparatele tradiționale și cafeaua turcească, întâlnește oameni noi și minunați și bucură-te de un concediu diferit!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top