Now Reading
Luna Nouă: Cum impactează acest eveniment astrologic fiecare zodie în parte?

Luna Nouă: Cum impactează acest eveniment astrologic fiecare zodie în parte?

mihaela-totir2
luna-nouă-cum-impactează-acest-eveniment-astrologic-fiecare-zodie-în-parte

Luna Nouă în Leu s-a format ieri, 8 August, la 16.50 ora României. Momentul a avut ascendentul în Săgetator, locul unde se află și Nodul Sud pe final de călătorie. Nodul Sud în Săgetator ne vorbește despre importanța credințelor și convingerilor limitative pe care le avem și pe care suntem invitați de mai bine de 1 an să le conștientizăm, evaluăm și acolo unde putem să le schimbăm prin alegeri diferite.

Avem Luna și Soarele în Leu, Mercur tot în Leu, Saturn în Vărsător, Jupiter retrograd tot în Vărsător, Uranus în Taur. Este o orchestră de 6 planete importante în semne fixe pe care Uranus le conduce în stil autentic, extravagant, zgomotos și șocant încât nici nu ne dăm seama ce se întâmplă. Semnele fixe sunt recunoscute pentru rezistența la schimbare. Nu fac schimbări ușoare, simple, alegând calitatea în defavoarea cantității. Vom vedea, așadar, schimbări de macaz la care nu ne-am gândit, decizii radicale, asocieri șocante, toate motivate de o dorință și o nevoie interioară de (a crea) spațiu. Spațiu care se cere folosit pentru măiestria unei noi creații, izvorâte din inimă și care să ne conducă spre o nouă versiune a noastră, mult mai în acord cu vibrația interioară.

LUNA_NouaPe 11 august, Marte din Fecioară va forma aspect de cuadratură cu Nodurile Lunare, aspect ce va adăuga un plus de energie dinamică și va crea în mod natural alt val spre evoluție. Simbolismul Nodului Sud în Săgetător reprezintă sistemele noastre de credință și sistemele educaționale și legale. Ne putem pune acum întrebări precum: Ce percepem acum despre sistemele noastre de credință? Ne mai servesc? Mai sunt de actualitate? S-au născut din frică sau dragoste?

Leul este un semn guvernat de Soare și avem multe de învățat de la această zodie pentru a învăța să ne cunoaștem noi, la rândul nostru, Soarele interior. Toți avem un Soare în astrogramă și este cel mai ușor element de identificat într-o astrogramă pentru că Soarele este cel care ne dă zodia. Și dacă tot am ajuns la acest subiect, mi se pare un moment foarte bun să explic puțin această energie.

Într-o astrogramă, sectorul marcat de Leu reprezintă calea prin care ajungem la inima noastră (Leul guvernează inima și la propriu), adică versiuni de-ale noastre ce se nasc de-a lungul timpului pe măsură ce ne integrăm lecțiile de viață, trăirile, iubirea sau relația cu copilul interior. Este spațiul nostru de creație, personal, pe care toți îl conținem și ne bucurăm de el exact atât cât îl îngrijim. Mai pe scurt, este calea devenirii noastre. De asemenea, Soarele, poziționarea lui în astrogramă și aspectele pe care le face într-o astrogramă sunt foarte importante pentru că ne oferă informații despre provocările prin care trecem în căutarea bucuriei de viață. (Leul/ Inimă).

Primesc adesea întrebari de genul: dacă fiica mea e Taur nu ar trebui să aibă caracteristicile specifice acestei zodii? Lăsând la o parte multe alte elemente din astrograma care se regăsesc pe lângă Soare, vreau să fac precizarea că dacă v-ați născut în zodia Taur, ei bine, asta e una dintre lecțiile importante din această viață: să DEVII Taur. Să cauți, să manifești, să recunoști și să echilibrezi în viața ta această energie. Bineînțeles, la fel și pentru celelalte zodii.

Neptun în opoziție cu Venus: Toate măștile și costumele purtate în alte roluri sunt acum alese și puse la locul lor, în garderobele teatrelor

Săptămâna viitoare se mai conturează un aspect însemnat din punct de vedere astrologic și care are muzicanții lui la concert. Neptun – stăpânul mărilor și al oceanelor – formează opoziție cu grațioasa Venus aflată în Fecioară. Iluziile, amăgirile, așteptările, toate măștile și costumele purtate în alte roluri sunt acum alese și puse la locul lor, în garderobele teatrelor. Imaginația are și ea sensurile ei. Ne ajută pe scară largă marcând tot spectrul de la supraviețuire la vindecare și rafinare, dar ne și poate crea confuzii prin proiecțiile pe care le faci și cu care ajungi să te identifici. Această etapă de „dezbrăcare” de roluri care nu ne aparțin este necesară pentru a păși pe calea noastră și pentru a ne aprinde Soarele interior.

Revenind la momentul de Lună Nouă în Leu din 8 august, Uranus ne „dirijează” pe ritmuri alerte și ciudate pe calea devenirii noastre. Încă de la începutul anului toate aceste planete ne-au împins să rezolvăm diferite „agățări” în trecut și ne-au pregătit cu determinare pentru viitor. Suntem invitați la progres iar sub bagheta lui Uranus degeaba spui „nu”. Deși este planeta care guvernează impredictibilul, istoria ne spune că cel mai adesea Uranus te pune în fața faptului împlinit, te forțează să vezi și să recunoști un adevăr mai mare decât tine și te invită la a trăi autentic și original. Din centrul ființei tale, Uranus adesea pare că lasă un gol pe unde trece, dar de fapt pregătește terenul pentru ceva mai bun. Ce? Surpriză…

Luna Nouă: Cum este impactată fiecare zodie în parte?

Și acum că am vorbit destul despre Uranus și nevoia lui de a revoluționa tot ce atinge (aviz Taurilor până în 2025!), haideți să vedem sectoarele de viață impactate de acest moment magic pentru fiecare zodie în parte:

Berbec – creativitatea, iubirea, viața sentimentală, copiii, proiecte de suflet.

Taur – familia, casa, căminul, copilăria, sentimentul de securitate și protecție.

Gemeni – comunicare, contracte, relație cu frați/ vecini, cursuri/ specializări, deplasări.

Rac – banii din munca proprie, valoarea personală, stima de sine, independența financiară.

Leu – personalitate, cine sunt eu?, imaginea, felul în care dorești să fii perceput, look.

Fecioara – închiderea unor situații grele, vechi, acceptarea a ceea ce se întâmplă, ieșirea din luptă, oboseala, somn, confuzie.

Balanța – prieteni, anturaj, cerc de influență și planuri de viitor. Grupuri și activități de grup.

Scorpion – recunoaștere profesională, regândirea unor planuri profesionale, imagine publică, relația cu autoritatea.

Săgetator – relația cu strainătatea, călătorii, studii superioare, sistem de credințe și valori, justiție.

Capricorn – banii proveniți din asocieri sau prin partenerul de viață, relația cu puterea, tranformare, sex, reglaje karmice.

Vărsător – relații și parteneriate, relația de cuplu, statut social și imagine socială.

Pești – felul în care îți exerciți profesia, obiceiuri și rutina zilnică, relația cu corpul, ce îți crește/ scade vitalitatea, sănătatea, echilibru minte-corp-suflet.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top