Now Reading
De ce folosesc tot mai multe companii fotolii de masaj la birou?

De ce folosesc tot mai multe companii fotolii de masaj la birou?

Revista Psychologies
de-ce-folosesc-tot-mai-multe-companii-fotolii-de-masaj-la-birou

Masajul este o componentă esenţială a vieţii noastre doar că s-a vorbit mai puţin despre beneficii, însă un lucru este cert: după o sesiune de masaj ne simţim mult mai bine și relaxaţi!

„Massage day is the best day of the week.”

Deși au apărut tot felul de speculații legate de beneficiile masajului pentru sănătatea noastră, un lucru este cert: după o sesiune de masaj, ne simțim atât de bine și relaxați!

Iar studiile o demonstrează: masajul oferă beneficii uimitoare pentru sănătate și pentru activitatea noastră de zi cu zi, fiind o modalitate naturală de a reduce stresul și durerea în orice context. Iar acest flagel pe care îl numim stres este tot mai pregnant în societatea de astăzi.

Masajul poate ajuta la reducerea stresului la nivel fizic și psihologic prin scăderea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, a nivelului de cortizol și a nivelului de insulină. Prin masaj, sunt eliberate serotonina și dopamina, doi neurotransmițători care ajută organismul să depășească stresul acut și cronic și care ne pot ajuta să depășim emoțiile sau tensiunile nedorite dinaintea unui eveniment special, unei ședințe la birou sau atunci când ne aflăm în fața unor decizii importante.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Kostanz din Germania a demonstrat că doar 10 minute de masaj sunt suficiente pentru a activa sistemul natural al organismului de combatere a stresului.

Un alt studiu al Școlii de Medicină de la Universitatea din Miami, a constatat că 15 minute petrecute într-un fotoliu de masaj sporesc activitatea cerebrală EEG măsurabilă la adulți. În plus, acești adulți au avut performanțe mai bune la testele de matematică după ce au primit masajul, terminând testele mai rapid și cu mai puține greșeli, în vreme ce participanții din grupul de control (care nu au beneficiat de masaj) nu au prezentat îmbunătățiri.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care companiile investesc tot mai mult în fotolii de masaj profesionale la birou, pentru a îmbunătăți starea fizică și mentală a angajaților, pentru a crește productivitatea și motivația echipei și nu, în ultimul rând, pentru a face tranziția mai ușoară a lucrului de acasă către normalitatea unei zile de lucru în echipă, la birou.

Vlad Enăchescu, Directorul General al companiei Masatto, care comercializează fotolii de masaj de aproape 10 ani în România, a declarat: „Tot mai multe companii ne-au solicitat oferte, anul acesta, pentru introducerea de fotolii de masaj în spațiile de birouri. Astfel, am creat pachete avantajoase, care oferă posibilitatea de a achiziționa cele mai noi și performante modele de fotolii de masaj din lume în condiții financiare foarte accesibile.”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top