Now Reading
Dialog între fericire şi succes

Dialog între fericire şi succes

maria-cristina-banu
dialog-între-fericire-şi-succes

În calitate de coach am norocul să lucrez cu profesioniști talentați, orientați către câștig și cu rezultate remarcabile în domeniile lor. Interesant este, că deși sunt oameni care au atins succesul într-o formă sau alta, mulți spun că adevărata lor motivație este fericirea. Mi s-a părut interesant subiectul şi mi-am imaginat cum ar arăta un dialog între Fericire şi Succes.

Fericirea: Eu sunt Fericirea. Mulți mă vor, dar nu toți știu cine sunt și cum arăt… Mă confundă câteodată chiar cu tine, Succesule, și sunt foarte mirați când descoperă că sunt altceva 😊 Cine sunt? Nu mă pot defini exact, pentru că m-aș limita, însă aș putea spune că sunt o stare de Bucurie, Integrare și Semnificație.

Succesul: Of, Fericire…. te înțeleg, și eu sunt de fiecare dată altceva, dar capăt forme mai concrete. Elevii și studenții mă definesc la note, oamenii de afaceri prin rezultate financiare… cel mai interesant este când sunt definit printr-o mașină nouă sau o pereche de pantofi 😊 Nu mă supăr, pentru că deși la fel ca și tine mă nasc și trăiesc în interiorul oamenilor, reprezint și validarea exterioară pe care o caută aceștia prin atingerea unor obiective concrete cu rezultate materiale măsurabile. Oare, Fericirea are chipul meu?

Fericirea: Cred că putem exista şi unul fără celălalt.

Succesul: Eu fără tine cu siguranță… dar tu fără mine?

Fericirea: O, Succesule, exist și fără tine atunci când nu sunt condiționată. Mă simt în largul meu, de exemplu, în sufletul unui călugăr pustic. El mă vrea doar pe mine și nu depind de nimic pentru a viețui în el. Faptul că și-a descoperit Sensul Înalt al Vieții și că sufletul, mintea și corpul lui sunt în echilibru, îl ajută pe acest călugăr să-mi creeze mediul perfect în care să cresc.

Nu îmi este însă ușor fără tine, mai ales că noi doi facem o pereche foarte bună. Cel mai tristă sunt însă atunci când oamenii mă resping, crezând că nu pot exista fără tine.

Succesul: Într-adevar, când tu lipsești, oamenii devin obsedați de mine. Mă vor atât de tare că nu mai văd altceva în jur ☹ Mă doresc și blamează în același timp, folosindu-mă ca scuză pentru greșelile și chiar neglijarea sufletelor lor. Puțini înțeleg că tu și eu nu suntem unul și același și nici dependenți unul de celălalt. Noi putem co-exista în armonie pentru că avem același scop – CREȘTEREA.

Fericirea: Corect! O creștere sănătoasă și sustenabilă are nevoie de amândoi. Tu, să asiguri rezultatele exterioare și confortul unei vieți bune, iar eu să asigur echilibrul interior, starea de bine si găsirea semnificației înalte.

Acesta a fost dialogul imaginat de mine între fericire și succes. Vă invit să vi-l imaginați pe al vostru. Introspecția este un exercițiu extraordinar de auto-cunoaștere și aliniere. Dacă petreci minim 30 de minute pe săptămână imaginându-ți propriul dialog între Fericire şi Succes, vei descoperi care sunt divergențele ce trebuie rezolvate pentru a trăi o viață armonioasă și abundentă.

Nu ezita să cauți și ajutor specializat care să te susțină în acest proces. Îți recomand două alternative la care te poți gândi:

  1. Descoperă-te printr-un proces de coaching profesionist sistemic – în care îți vei analiza și formula obiective dintr-o perspectivă sistemică (din interior-spre exterior și invers), înțelegându-ți rolul în sistemele din care faci parte și astfel echilibrând rezultatele materiale cu alinierea interioară şi semnificația.
  2. Echilibrează-ți creierul prin neurofeedback – procedură non-invazivă de antrenare a undelor cerebrale, asistată de calculator, prin care se optimizează activitatea creierului, fără a folosi medicamente care pot avea efecte secundare.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top