Now Reading
Dr. Angela Laur: Întoarce-te cu fața la tine prin aromaterapie

Dr. Angela Laur: Întoarce-te cu fața la tine prin aromaterapie

Valeria Jalenco
dr-angela-laur-întoarce-te-cu-fața-la-tine-prin-aromaterapie

Aromaterapia este folosită în diverse contexte, deseori superficiale, astfel încât oamenii interpretează eronat rolul uleiurilor esențiale în viața de zi cu zi. Interviul cu Doamna Angela Laur a fost deosebit de onest.

Povestea de viață și parcursul vieții unui om guvernat de planeta Jupiter, din zodia Săgetător poate fi descris printr-un singur cuvânt „aventură”. La începutul interviului e bine să urmăm regulile standard și o sa recurg la întrebarea cine ești și ce faci?

Dr. Angela Laur: Numele meu este Angela Laur. Sunt femeie, soție, mamă, medic și femeie antreprenor. Ce fac? E simplu! Fac pasiunea mea – îmi trăiesc viața fiind înconjurată de arome frumoase și de oameni frumoși.

De ce ai ales aromaterapia?

Dr. A. L.: Fiindcă oamenii buni miros bine. Vreau să fiu înconjurată de oameni buni și să fiu și eu un om bun.

Cum a fost tranziția de la medicina alopată la medicina complementară?

Dr. A. L.: Tranziția nu a fost grea. Am intrat în frica mea de ceva necunoscut și am fost hotărâtă să încep ceva complet nou. Medicina alopată era limitată și nu-mi dădea răspunsuri concrete, iar în aromaterapie le-am găsit.

În momentul în care omul construiește o afacere, viața pare mai ușoară și lejeră, realitatea este mai complicată, iar eu fiind asumată, n-am considerat această tranziție solicitantă. Am și văzut rezultatele muncii mele și recunoștința oamenilor.

Angela LaurCe îți place cel mai mult în activitatea pe care o desfășori?

Dr. A. L.: Lucrurile noi. În aromaterapie îmi plac aromele și dacă e vorba de sănătate – ajungi la cauza problemei de sănătate, dacă e vorba de prevenție – sunt adepta prevenției – lucrează blând, schimbare lină, atât cât poate duce omul, urci pe trepte și sari peste 2-3 trepte care îți sunt confortabile.

Ce îți displace? 

Dr. A. L.: Nu-mi place rutina.

Cum este piața de aromaterapie în România?

Dr. A. L.: Haotică. Oamenii cred ca tot ce are miros este ulei esențial. Pe când uleiul esențial, în primul rând, este compoziția chimică, apoi este sufletul plantei, energia apei și a pământului, iar noi folosind uleiul esențial beneficiem de toate aceste energii.

Cum potențăm efectele unui ulei esențial?

Dr. A. L.: Prin combinare (lavandă cu portocal, spre exemplu) și intenția în momentul aplicării topice, în general. Aromaterapia este de sine stătătoare, poți să nu crezi, dar ea o să funcționeze. Este important să folosim uleiuri calitative și să respectăm dozajele și să ținem cont de proprietățile lor. Nu vom folosi pentru somn un ulei care ne tonizează.

De ce Vivasan? Și de ce nu alte branduri?

Dr. A. L.: Siguranța calității. Vivasan mi-a ieșit în cale, am încercat alte branduri, dar niciunul nu s-a ridicat la nivelul acestei companii.

Vivasan este unic pe piață din ce motive?

Dr. A. L.: Calitatea cuprinde absolut totul, nu putem să ne permitem luxul de a folosi produse de proastă calitate. Uleiul esențial poate fi pur biochimic, dar din punct de vedere energetic? Încărcătura uleiului esențial de la Vivasan este ecologică. Dacă un ulei esențial are o încărcătură energetică proastă, dar este pur din punct de vedere chimic, el poluează și nu ne face bine.

Puteți urmări mai jos interviul video cu doamna Doctor Angela Laur:

Ca să o cunoașteți mai bine, vă invităm la webinarul Greșeli și bune practici în folosirea uleiurilor esențiale cu Angela Laur, Dr. Aromaterapeut, organizat de Life University.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top