Now Reading
Emoții și sentimente

Emoții și sentimente

izabella-cete
emoții-și-sentimente

Emoțiile… sunt însăși viața sau, mai bine zis, o parte foarte importantă a ei. Oamenii au nevoie de emoții. Dacă ai o dorință, vei căuta să satisfaci acea dorință.

Însă aceste emoții pot creea dependență. Problema cu dependențele e că pentru ca organismul să se „liniștească”, de fiecare dată este nevoie de „un pic mai mult” din acel ceva de care suntem dependenți. Și în acest caz emoțiile preiau controlul.

Să poți trăi o viață cu adevărat liberă și independentă, întreabă-te ce gânduri îți revin constant, pe care încerci să le eviți? Emoțiile sunt cele mai puternice droguri din univers. Ele sunt normale și sănătoase, atât timp cât le observi și controlezi tu și nu lași ca ele să pună stăpânire pe viața ta.

Poți identifica dependențele emoționale fără a-ți abandona libertatea, întrebându-te: în ce situații emoționale te găsești din nou și din nou? Acceptarea emoțiilor nu înseamnă să pierzi savoarea lor, ci să simți libertatea de alegere și că ești o persoană independentă, ceea ce va duce la o mare satisfacție personală. Controlul emoțiilor schimbă stările, stările schimbă sentimentele, sentimentele schimbă zilele, iar zilele schimbă viața.

Nu-ți renega sentimentele! Deși poate părea contraintuitiv, puțini dintre noi am fost obișnuiți să ne etichetăm și conștientizăm emoțiile. De multe ori, e o adevărată aventură să recunoști, denumești și să accepți ceea ce simți. Fără a fi prea iscoditori, putem zilnic da dovadă  de prietenie și sinceritate cu sinele prin simpla conștientizare și verbalizare a emoțiilor, fapt ce atenuează încărcătura emoțională a situațiilor și ne ajută să ne simțim mai bine.

Faptul că nu simțim ce credem că ar trebui într-un anumit moment nu semnalizează vreo defecțiune, ci poate deschide calea către a fi mai înțelegători cu modul în care emoțiile ne însoțesc în fiecare zi. Fii atent la emoțiile și sentimentele tale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top