Now Reading
Alina Mărgineanu: Femeia modernă. Între mirajul carierei și uitarea de sine

Alina Mărgineanu: Femeia modernă. Între mirajul carierei și uitarea de sine

alina-mărgineanu-femeia-modernă-între-mirajul-carierei-și-uitarea-de-sine

Convingerile și credințele pe care o persoană le are despre ea însăși, fie o țin captivă într-o stare de neîmplinire, nemulțumire și frustrare, fie o susțin și o împuternicesc să acționeze în direcția împlinirii personale și profesionale. De aceea, cele mai importante bariere în calea succesului sunt cele pe care fiecare individ le percepe la nivel interior.

„Descoperă-ți puterea interioară! Singurele limitări în viață sunt cele pe care ni le construim singuri. Înlătură obstacolele și bucură-te de viața pe care o vrei cu adevărat!”, așa își întâmpină oaspeții pe site-ul său joy4success.com, Alina MărgineanuCoach NLP & Generativ, Autor & Facilitator pentru Evoluție și Succes, fondatoarea proiectelor Joy4Success, #followyourbliss & AVVA Performance. Cu o experiență de peste 18 ani atât în mediul de business, cât și în cel educațional și ONG, Alina lucrează cu persoane, companii și organizații care trec prin procese de transformare, astfel încât acestea să se dezvolte, să evolueze și să performeze în mod sustenabil și echilibrat. De asemenea, susține liderii și echipele în obținerea performanței durabile, în care excelența profesională se împletește armonios cu împlinirea personală.

Condiția femeii moderne și presiunile sociale de gen, leadershipul în schimbare, competitivitatea și compromisul, ori trăirile interioare ce te pot armoniza și echilibra cu exteriorul, sau, dimpotrivă, te pot ține captivă în propriile reguli și prejudecăți sunt doar câteva dintre subiectele pe care le-am așezat pe masă în discuția cu ea.

O scurtă radiografie a schimbării

În România anului 2023, putem spune că lăsăm deoparte și depășim în mod real și constructiv prejudecățile care făceau ca vârsta și genul să împiedice activitatea și ascensiunea profesională firească, bazată pe merit și competență, spune Alina, după ce scanează rapid temele și le poziționează în contextul actual.

Ne aflăm într-o perioadă în care schimbările se derulează într-un ritm ce cu greu putea fi anticipat până nu demult, continuă ea, inclusiv la nivelul percepțiilor, ritmul este unul foarte accelerat. Astfel, ceea ce părea greu sau imposibil, acum este normalitate: ”Dacă ar fi să mă refer doar la stereotipurile legate de vârstă, vedem cum tot mai mulți tineri se angajează din timpul facultății, chiar al liceului, sau cum tot mai mulți seniori aleg să continue să lucreze part-time, deși sunt deja la pensie. Dinamica socio-economică modifică atât comportamentul, cât și prejudecățile. Modificările survenite în ultimii ani pe piața muncii au avut un impact major și în privința stereotipurilor de vârstă și gen”.

Prin folosirea tehnologiei din ce în ce mai mult în toate domeniile, dar și din cauza structurii demografice a populației, organizarea muncii va continua să se modifice, este convinsă Alina, cu implicații din ce în ce mai puternice, atât la nivelul operațional, cât și la nivelul de middle și top management. „De exemplu, în ultimii ani s-a observat o implicare tot mai mare a femeilor, inclusiv în domenii consacrate anterior ca fiind dominate de prezența masculină, precum IT, telecomunicații, inginerie etc, crește vizibil numărul lor în vârful ierarhiilor organizaționale.

Citește continuarea articolului pe Revista CARIERE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top