Now Reading
Focusarea – secretul oamenilor de succes

Focusarea – secretul oamenilor de succes

diana-pirje
focusarea-secretul-oamenilor-de-succes

Unul dintre cele mai importante aspecte din viața fiecărui om este focusarea pe el însuși, pe visurile și dorințele sale.

Nu de puține ori, în lucrul cu clienții mei, am descoperit această problemă comună, și anume: lipsa de focusare pe ceea ce aveau de făcut.

De cele mai multe ori, ne lăsăm distrași și acaparați de tot ceea ce se întâmplă în exteriorul nostru, pierzându-ne astfel focusarea, disciplina și atenția pe ceea ce avem de făcut.

Însă, pentru a reuși multe din lucrurile pe care ni le-am propus, e important să ne menținem focusul pe toate obiectivele noastre. Aceasta este una dintre principalele calități ale oamenilor de succes.

De aceea, îți propun să descoperim ce anume putem face pentru a deveni mai focusați pe sarcinile pe care le avem de făcut și să ne îndeplinim cu brio obiectivele mult dorite!

1) Să ne stabilim prioritățile

Se spune că dacă avem mai mult de 3 priorități la moment, nu ne vom putea focusa cu adevărat pe nicio sarcină, deoarece ne vom împrăștia în toate părțile. De aceea, e important să îți stabilești cele mai importante priorități pe care le ai pentru următoarele 3 luni, apoi cele pe care le ai în fiecare lună, apoi prioritățile pentru fiecare săptămână. Doar în acest fel te vei putea focusa pe sarcinile cu adevărat importante pentru tine. Nu trebuie să faci multe odată, ci puține, dar exact ce ai nevoie pentru a-ți îndeplini obiectivele.

Fă-ți o listă în care să pui pe hârtie aceste priorități și fă-ți un plan pentru îndeplinirea lor.

2) Elimină toate distragerile din viața ta

După ce ți-ai setat prioritățile, e important să elimini toate distragerile care stau în calea ta. Indiferent că prietenii te invită la petreceri, ieșiri, distracții, iar tu simți mai degrabă că vrei să stai acasă să muncești pentru visurile tale, alege-te pe tine! De fiecare dată când spui DA celorlalți, ție îți spui NU…

Ce cântărește mai mult pentru tine în clipa de față?

Oamenii de succes sunt aceia care pun pe primul loc prioritățile lor și care dau la o parte tot ceea ce este toxic în viețile lor.

Așadar, conștientizează faptul că nimic nu e mai important decât să îți creezi un mediu propice în care să evoluezi și să dai tot ce ai mai bun!

3) Tehnici de life-management

Toți oamenii care au rezultate știu că pentru o bună focusare și o atenție sporită în tot ceea ce ai de făcut, e necesar să integrezi în rutina ta anumite tehnici de productivitate. Spre exemplu, poți încerca tehnica Pomodoro, în care să lucrezi 25 de minute cu 5 minute pauză. Sau să lucrezi 60 de minute și 10-15 minute pauză. De asemenea, ar fi ideal să îți setezi o sarcină principală pentru fiecare zi. Oferă-ți recompense ori de câte ori reușești să duci la bun sfârșit un rezultat.

Și, de foarte multe ori te ajută să vizualizezi rezultatul mult dorit. Astfel, vei reuși să te motivezi și mai mult și să îți menții energia la cote înalte.

Încă un aspect important este acela de a nu te întrerupe din sarcinile tale. Dacă ți-ai propus ca timp de 3 ore să lucrezi intens, lasă deoparte alte lucruri, fiindcă în caz contrar, vei reintra foarte greu în starea de focus.

Așadar, iată că atâta timp cât ai la îndemână aceste instrumente, nu este imposibil să te focusezi pe ceea ce ai de făcut. Ba dimpotrivă, vei observa cum totul va deveni o alegere plăcută, și nu o corvoadă.

Cu ce ai de gând să începi astfel încât să te poți focusa cu adevărat la ceea ce ai de făcut?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top