Now Reading
Iarna aceasta adoptă conceptul hygge

Iarna aceasta adoptă conceptul hygge

alexandra-tudor
iarna-aceasta-adoptă-conceptul-hygge

Oricum ar fi, silabisirea sau pronunțarea cuvântului „hygge” este partea ușoară. Explicarea exactă a noțiunii reprezintă partea mai complicată. Există tot felul de definiții, de la „arta de a crea intimitate”, „confort sufletesc”, „lipsa supărărilor” la „bucuria dată de lucrurile ce induc o stare de bine” sau „starea de confort în prezența semenilor”.

Hygge este, mai degrabă, ambianță, trăire și nu ține neapărat de obiecte. Înseamnă să fim cu persoanele pe care le iubim. Sentimentul de acasă. Sentimentul că suntem în siguranță și că putem lăsa garda jos. Înseamnă conversații plăcute fără sfârșit și starea de relaxare profundă de la finalul unei săptămâni grele.

Odată cu instalarea iernii, fiecare dintre noi caută să se întoarcă în interiorul său, să își regăsească pacea interioară. Caută să trăiască parcă mai încet, departe de zgomotul lumii. În liniștea iernii, anotimpul reîntoarcerii acasă, are loc și solstiţiul de iarnă, un moment spiritual deosebit de profund, de introspecție și maturizare.

În tot acest cadru magic, îți propun să aruncăm o privire către Danemarca și a lor rețetă daneză a fericirii în ideea de a fi mai recunoscători și de a savura plăcerile simple ale vieții.

Ia în calcul o trusă de urgență hygge pentru serile lungi de iarnă în care vei fi stors de energie, fără chef de a ieși în oraș, însă cu dorința de a-ți aloca timp ție și celor apropiați.

Inspiră-te din lista de mai jos și creează-ți cadrul perfect hygge.

 1. Lumânări

Nicio rețetă de hygge nu este completă fără lumânări! Când danezii sunt întrebați care este elementul cel mai des asociat cu hygge, un procent copleșitor de 85% dintre ei vor răspunde că lumânările. Și trebuie să le dăm dreptate. Ce poate fi mai plăcut decât atmosfera caldă oferită de câteva lumânări pâlpâind?

 1. Ceaiul preferat

O băutură fierbinte poate fi un remediu simplu și la îndemâna oricui pentru o stare de relaxare aproape instantanee. Mai ales, dacă vorbim de unul conceput special pentru un efect sinergic care potențează eficiența împotriva stresului resimțit, ce oferă o acțiune calmantă în stările de agitație, neliniște și stres.

Combinația de plante oferită de ceaiul DISTONOPLANT ajută la:

 • reducerea disconfortului digestiv și cardiac, cu substrat nervos,
 • îmbunătăţirea stării emoţionale,
 • calmarea sistemului nervos vegetativ,
 • reducerea stărilor de agitație, nervozitate și iritabilitate,
 • susţinerea rezistenţei fiziologice a organismului în cazul unor condiţii stresante.
 1. Haine călduroase

Poate fi vorba de o pereche de șosete din lână, un pulover călduros sau poate chiar o pătură pufoasă. Lasă-te cuprins într-o îmbrățișare caldă de materialele lor mătăsoase și confortabile.

 1. Cartea preferată

Ce carte te-ar face să uiți de lume și să te pierzi în paginile ei? Selectează pe cele care stăteau de mult pe raftul tău, însă, niciodată nu îți acordai timpul necesar pentru a le citi pe îndelete. Acum este momentul!

 1. O agendă

Alege o agendă sau un jurnal pentru trusa ta de urgență hygge. Ai putea nota cele mai frumoase momente trăite în ultima lună sau în ultimul an, ce fel de experiențe ai vrea să trăiești în viitor sau ai putea scrie lucrurile pentru care ești recunoscător. Iar dacă în unele zile, pur și simplu, emoțiile negative simți că nu îți dau pace, notează-le. Simplul act de a le nota pe o foaie de hârtie și de a le identifica, de a le valida, te vor ajuta mai mult decât crezi.

Atunci când ai nevoie de ajutor suplimentar, apelează la capsulele DISTONOPLANT ce vor favoriza menţinerea calmului în condiţii de stres și menţinerea echilibrului psiho-emoţional.

Acțiunea sinergică a substanțelor bioactive prezente în plantele din compoziția capsulelor ajută la:

 • menţinerea echilibrului sistemului nervos vegetativ,
 • favorizarea unei stări de calm în condiţii de stres,
 • liniştirea stărilor de agitaţie, nervozitate şi iritabilitate,
 • menţinerea echilibrului ritmului cardiac și a tensiunii arteriale,
 • reducerea disconfortul digestiv cu substrat nervos.
 1. Un album foto

Mai ții minte vremea în care aveam o mulțime de fotografii printate și expuse în albume? Selectează-ți cele mai frumoase memorii transpuse în imagini și imprimă-le într-un album foto pe care ai putea să îl răsfoiești apoi, într-o seară ploioasă, în timp ce te delectezi cu o cană de ceai fierbinte.

 1. Aromaterapia

Hygge poate fi auzit, văzut, simțit, mirosit. Alege să porți cu tine uleiul Roll-on DISTONOPLANT ce conține o formulă complexă cu nouă uleiuri esențiale obținute din plante medicinale folosite tradițional pentru reducerea stărilor de agitație: Cistus, bergamotă, lavandă, lemongrass, șerlai, tămâie, vetiver, cedru de Virginia și mușețel roman. Este un excelent ajutor în aromaterapie, fiind oricând la îndemână datorită ambalajului cu sticlă roll-on.

Cele nouă uleiuri esențiale contribuie la:

 • instalarea stării de relaxare,
 • reducerea tensiunilor şi a stării de iritabilitate,
 • susţinerea memoriei și a capacității de concentare,
 • reducerea stării de oboseală mentală,
 • menținerea unui efect calmant pentru depăşirea şi curăţarea influenţelor negative.

Hygge ne oferă limbajul, obiectivul și metodele necesare pentru planificarea și menținerea fericirii, astfel încât să ne bucurăm de câte un strop din ea în fiecare zi. Dar mai presus de orice, hygge înseamnă să profiți la maxim de ceea ce ai din abundență: cotidianul. Să învățăm să îl prețuim pentru că așa cum spunea și Benjamin Franklin, „Fericirea omenească se naște mai degrabă din micile foloase pe care le avem în fiecare zi, și nu din marile evenimente ale soartei, care se întâmplă rareori.”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top