Now Reading
Încrederea în propriul corp se construiește în pași de dans

Încrederea în propriul corp se construiește în pași de dans

anca-arău
încrederea-în-propriul-corp-se-construiește-în-pași-de-dans

Pe lângă soare, flori de tei, vreme blândă, înghețată și vacanțe lungi, vara aduce, adesea, cu sine și presiunea socială cu privire la modul în care ar trebui să arătăm în costumul de baie sau în hainele lejere. Așteptările, comparațiile, reclamele, standardele de frumusețe impuse de societate pot genera o serie de emoții negative, pot crea chiar anxietate, stres și disconfort în legătura cu aspectul fizic. Dacă vara este sezonul în care corpurile noastre sunt expuse cel mai mult, este, totodată, și anotimpul în care ne facem cele mai multe procese de conștiință, ținem cele mai multe diete, punem cea mai mare presiune pe felul în care ar trebui să arătăm și avem cele mai nerealiste așteptări despre ce înseamnă un trup frumos.

Cu toate acestea, în loc să ne comparăm și să ne judecăm aspru, putem găsi acel ingredient minune pentru starea de bine, elementul cheie pentru îmbunătățirea flexibilității și sporirea încrederii în sine, secretul care ne învață să ne iubim corpurile așa cum sunt.

Nu e vorba despre diete, haine largi ori ore multe la sala de fitness, ci despre….dans. Fie că este lent, energic, dinamic, grațios ori ritmic, prin dans ne eliberăm de toate aceste presiuni sociale legate de aspectul fizic, ne concentrăm asupra bucuriei și a libertății de mișcare, iar prin practicarea regulată a dansului, putem obține un corp tonifiat, sănătos și flexibil.

Dansul, secretul pentru a ne iubi corpul vara aceasta.

Dansul, nu numai că ne permite să ne exprimăm creativitatea și să ne eliberăm emoțiile, ci ne ajută să ne conectăm cu propriul corp și să ne simțim în largul nostru în propria piele.

Și cum te poți relaxa și detensiona eficient dacă nu prin dans?

O spun chiar studiile echipei de profesori din școala de dans Arthur Murray – un brand renumit de peste un secol în întreaga lume – persoanele care practică dansul ca activitate extra-job au un ritm de viață mult mai echilibrat și sănătos. Tot studiile confirmă că dansul este o formă de exercițiu fizic, potrivită pentru orice categorie de vârstă, indiferent de condiție fizică sau siluetă, îmbunătățește funcționarea inimii și a plămânilor, întărește masa musculară și sporește condiția fizică, tonifică musculatura, se pierd kilogramele în plus, elimină riscul de osteoporoză, creează o coordonare motrică mai bună, ameliorează stresul, dezvoltă abilități de multitasking și, nu în ultimul rând crește încrederea de sine și dezvoltă abilitățile sociale.

Așadar, dansul ne pregătește corpurile din punct de vedere fizic, dar mai ales emoțional pentru sezonul cald.

Și, se pare că tot mai multe persoane descoperă beneficiile dansului. Și, mai ales, ale dansului de societate. Potrivit reprezentanților, Arthur Murray București, motivația principală a celor peste 1000 de clienți ai studioului de dans, este pe lângă mișcare și tonus muscular, confortul psihic, prin conectarea cu persoane cu interese comune. Și asta, pentru că, pe lângă aspectele sociale și de divertisment, dansurile de societate oferă și beneficii uimitoare pentru starea de bine. De la îmbunătățirea condiției fizice la creșterea abilităților cognitive și la socializare, dansurile de societate sunt o modalitate minunată de a-ți îmbunătăți sănătatea fizică și psihică și de a-ți îmbunătăți calitatea vieții. În studioul Arthur Murray București cursurile de dans se desfășoară după o metodă de predare unică în lume, combinând abordarea individuală din lecțiile private, colaborarea și schimbarea partenerului de dans din lecțiile de grup, dar și socializarea și dansul liber, în cadrul petrecerilor săptămânale de dans.

Dansul de societate, elixir, pentru sănătatea emoțională

În concluzie, încrederea în propriul corp se construiește în pași de dans.

Dacă prin mișcare, corpul eliberează endorfinele, cunoscute sub numele de „hormonii fericirii”, care ne ajută să ne simțim mai relaxați și mai fericiți, dansul este un mijloc excelent de a ne detensiona, de a ne relaxa, de a ne simți bine.

Dacă în timp ce ne mișcăm, devenim conștienți de puterea și frumusețea corpului nostru, pe lângă faptul că ne ajută să ne eliberăm emoțiile, dansul ne permite să ne redescoperim încrederea în propriul corp, indiferent de siluetă.

Dacă dansul ne oferă ocazia de a ne bucura de moment, de prezent și de a uita de grijile și stresul cotidian, prin dans putem găsi și și libertatea de a ne exprima în mod autentic, într-un spațiu sigur, lângă oameni cu care împărtășim pasiuni comune.

Dacă dansul ne oferă oportunitatea de a ne conecta cu alți oameni cu pasiuni comune, de a construi relații și de a petrece timp de calitate, participarea la clase de dans sau la evenimente de dans ne conferă un sentiment de siguranță și de bine, ca parte a unei comunități care ne acceptă și ne susține.

Dacă dansul crește încrederea și stima de sine, stimulează creativitatea și imaginația, eliberează tensiunea și stresul, îmbunătățește concentrarea și memoria și înlesnește conexiunile sociale, plus multe alte beneficii dovedite, vara aceasta, haideți să dansăm!

Studioul de dans Arthur Murray din București (Bd. Nicolae Caramfil nr. 87, et. 2) vă așteaptă să descoperiți magia și efectul dansului chiar de la prima lecție… gratuită. Programările se pot face la 0722.876.876. www.arthurmurray.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top