Now Reading
3 obiceiuri care te ajută să începi ziua cu dreptul

3 obiceiuri care te ajută să începi ziua cu dreptul

Rutina fiecărei dimineți poartă amprenta stilului nostru de viață. Totuși, dacă dorim să facem mici schimbări care să ne aducă beneficii pe termen lung, trebuie să începem cu pași mici și să ne gândim mereu la faptul că „ziua bună se cunoaște de dimineață”.

Iată trei obiceiuri care te vor face să începi ziua bine dispusă și cu doza optimă de energie:

1. Începe cu un antrenament

Conform unui studiu publicat în NCBI (National Center for for Biotechnology Information), antrenamentele de la primele ore ale dimineții te ajută să previi riscul bolilor cardiovasculare, să-ți începi ziua cu energie și mai ales cu o doză mare de endorfine care te vor face să te simți bine.

Deși în unele zile te simți obosită, antrenamentul te va energiza astfel încât la final te vei simți în formă și gata să începi o nouă zi. Antrenamentul de dimineață nu trebuie să fie ceva foarte complicat. Alege pentru început un set de exerciții pe care le faci ușor și, bineînțeles, pe muzica ta preferată.

Când îți creezi un obicei din a face sport dimineața, tonusul corpului tău o sa înceapă sa se schimbe și o sa te simți mai puternică și mai încrezătoare în forțele proprii.

Dacă finalizezi aceste exerciții cu un duș rece o să ai parte de un adevărat boost de energie. De ce tocmai un duș rece? Pentru că îți activează sistemul nervos, și, oricât de somnoroasă ai fi, te trezește și te ajută să te concentrezi mai rapid la ce ai de făcut mai departe în acea zi.

2. Ritualul cafelei

Oamenii își fac cafeaua în grabă și o beau la fel de repede, fără să se bucure cu adevărat de beneficiile unui moment de relaxare. Pentru a începe ziua cu dreptul, trebuie să acorzi mai multă atenție detaliilor care îți fac ziua mai frumoasă.

Te poți trezi cu 30 de minute mai devreme pentru a putea prepara cafeaua, apoi savurează un mic dejun rapid dar consistent – poate fi iaurt cu musli sau fructe.  În același timp, micul dejun îți furnizează nutrienții de care ai nevoie și este bun atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică.

Nu este un secret faptul că băutul cafelei este deja mai mult decât un simplu obicei care îți energizează diminețile, este un adevărat ritual. Mirosul cafelei proaspete, căldura cănii din mâinile tale și gustul aromat, ușor amărui care îți bucură sufletul este un obicei drag care îți îmbunătățește starea de spirit.

Dacă ești fumătoare și alături de cafeaua de dimineață îți place să asociezi o țigară, probabil ai aflat deja de noua generație de dispozitive IQOS care încălzesc tutunul fără să-l ardă și să scoată fumul care te „parfuma” încă de la primele ore ale dimineții. În același timp, cei care l-au încercat și și-au exprimat parerile despre IQOS îl includ în seria de îmbunătățiri ale ritualurilor care ne fac să ne simțim bine și ne dau un răgaz de relaxare.

3. Scrie cinci minute într-un jurnal

Înainte de a verifica mail-urile sau rețelele de socializare este bine să acorzi cinci minute  gândurilor tale și să notezi( într-un caiet sau într-un fișier de pe laptop) lucrurile pentru care ești recunoscătoare și care îți sunt prioritățile în ziua respectivă.

Urmează acest ritual practic și răspunde la cele trei întrebări de mai jos :

  1. Care sunt cele trei lucruri pentru care ești recunoscătoare azi?
  2. Ce lucru te îngrijorează în acest moment?
  3. Care sunt cele trei lucruri pe care dacă le realizezi azi înseamnă că vei avea o zi productivă?

Aceste gânduri exprimate în scris te vor ajuta sa reflectezi asupra lucrurilor pe care le trăiești și pentru care ești recunoscătoare. În același timp, este o practică care te ajută să-ți concentrezi atenția pe lucrurile care te fac să evoluezi în viață. Astfel, te ajută să prioritizezi și să gestionezi mai bine resursele pe care le ai, fie că este vorba de timpul tău, fie de energia pe care o depui în proiecte.

Ordinea în care începi să aplici aceste sfaturi în rutina ta de dimineață este ultimul lucru care contează. Cel mai important este să începi să te bucuri cât mai repede de minunatele efecte pe care micile schimbări le pot aduce.

Sursa foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top