Now Reading
Armurariul și anghinarea: remedii pentru ficat la mesele de sărbători

Armurariul și anghinarea: remedii pentru ficat la mesele de sărbători

Revista Psychologies
armurariul-și-anghinarea-remedii-pentru-ficat-la-mesele-de-sărbători

Mesele grele din această perioadă pot da peste cap tot sistemul degestiv. De sărbători, în general, românii caută soluții pentru a combate disconfortul abdominal provocat de mâncărurile grase și diverse, combinate incorect.

Balonarea, senzația de prea plin, durerea abdominală, greața, diareea sau constipația, dar și flatulența sunt principalele simptome ale unei digestii cu probleme. În acest articol vei descoperi cum îți poți menține sănătatea ficatului și să ai un tract digestiv care să funcționeze normal de sărbători.

Armurariul pentru ficat sănătos

Cunoscută pentru proprietățile pe care le aduce sănătății organismului, de mai bine de 2000 de ani, planta de armurariu este și astăzi folosită în scopuri terapeutice. Pe meleagurile noastre, armurariul mai poartă denumirea de „ciulin de lapte” sau „scar pestriț”, iar scopul acestuia este de a menține sănătos ficatul. Armurariul este un puternic antioxidant, antiviral și antiinflamator, oferind astfel protecție pentru ficat, dar și regenerare celulară.

Fiind bogat în nutrienți precum acizii grași, fosforul, seleniul, zincul, potasiul și calciul, armurariul îndeplinește următoarele funcții: de detoxifiere, de hepatoregenerare și hepatoprotecție. Pe lângă nutrienți, planta de armurariu mai conține și: betacaroten, silimarina, acid fumaric, silibina, siliandrina, silicristina, silidianina. Consumul de armurariu este indicat în ameliorarea simptomelor afecțiunilor hepatice, precum: hepatitele virale, cronice și alcoolice, ciroze sau insuficiențe hepatice.

Anghinarea pentru digestie normală

Se spune despre anghinare că ar exista peste 140 de soiuri, însă doar 40 dintre acestea ar fi cultivate în interes comercial, deoarece lumea le consumă în scop terapeutic. Această plantă are un conținut scăzut de grăsimi, fiind benefică pentru scăderea colesterolului rău, are multe fibre, folați, vitaminele C și K, minerale (magneziu, fosfor, potasiu și fier) și antioxidanți, care au rol protector pentru vasele sanguine, dar și pentru ficat.

Așa cum spuneam, anghinarea poate scădea cantitatea de colesterol rău (LDL) din organism și poate crește nivelul celui bun (HDL), dacă este administrată zilnic, gătită sau cu ajutorul suplimentelor alimentare. Datorită reglării colesterolului, anghinarea crește nivelul energetic, hrănește bacteriile intestinale benefice digestiei, ajutând la detoxifiere, și susține imunitatea.

Cele mai recente studii au demonstrat că armurariul și anghinarea ajută în cazul persoanelor cu sindromul intestinului iritabil, o afecțiune tot mai des întâlnită în acest secol. Fiind o boală care afectează sistemul digestiv, aceasta se manifestă prin dureri puternice de stomac, crampe abdominale, diaree, balonare, constipație și flatulență. Specialiștii susțin că armurariul și anghinarea pot ameliora aceste simptome.

Anghinare și armurariu într-un singur supliment

În perioada sărbătorilor, atunci când mesele sunt prea bogate în grăsimi și, ca bonus, sunt combinate cu alcool, ficatul este pus la grea încercare. Astfel, administrarea unui supliment pentru ficat poate deveni o necesitate. Așadar, pentru a recăpăta funcția hepatică normală, specialiștii recomandă Hepafort, suplimentul alimentar, care combină mai multe ingrediente natural cu rolul de a îmbunătății funcționarea ficatului.

Benesio Hepafort, sub formă de capsule din plante, contribuie la protejarea celulelor hepatice, datorită extractelor de silimarină, anghinare și a colinei. Armurariul contribuie la protecția ficatului (având potențial de detoxifiere) și stimulează digestia. Colina contribuie la menținerea funcției normale a ficatului și la metabolismul normal al homocisteinei.

De asemenea, anghinarea susține detoxifierea, ajută la susținerea fluxului de suc digestiv, menține sănătatea ficatului, contribuie la confortul intestinal și la menținerea nivelului normal al lipidelor. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top