Now Reading
5 trucuri ca să nu mai întârzii niciodată pe care trebuie să le încerci de mâine

5 trucuri ca să nu mai întârzii niciodată pe care trebuie să le încerci de mâine

De câte ori nu ți s-a întâmplat să întârzii și să dai vina pe trafic, pe apa caldă care a încetat să curgă sau pe un telefon care a durat mai mult decât te-ai fi așteptat? Un lucru este cert, dacă ești persoana după care alții stau și așteaptă să apară într-un final, atunci poate a venit momentul să schimbi acest lucru. Așa cum psihologul american Lunda Sapadin susține, atunci când întârzii „îți formezi nu cea mai bună reputație. Oamenii vor simți că nu pot avea încredere în tine, așa că acest lucru are un impact important asupra relațiilor tale, dar și asupra încrederii de sine”.

5 trucuri ca să nu mai întârzii niciodată pe care trebuie să le încerci de mâine:

  1. O listă cu lucruri de rezolvat pentru mâine

Organizarea joacă un rol foarte important în abilitatea de a nu mai întârzia niciodată. Desigur, când spunem niciodată, ne referim la acele momente unde tu ești de vină pentru zecile de minute în care te lași așteptată. O bună soluție la care poți apela este o agendă personală în care să îți notezi de fiecare dată lucrurile pe care trebuie să le rezolvi, atât pentru muncă, dar și personale, precum indexul la lumină, întreținerea, cumpărăturile și revizia tehnică la mașină. Având astfel un program clar în față, vei putea sa îți faci un plan rapid prin care să poți rezolva toate aceste probleme la timp.

  1. Scapă de lucrurile care îți distrag ușor atenția

De cele mai multe ori, nu lucrurile mari și importante îți distrag atenția și te fac să pierzi timp, ci cele mărunte, care primesc o importanță mult prea mare atunci când nu este cazul. Iar unul dintre ele este telefonul mobil, pe care sunt șanse mari să-l verifici de cel puțin o sută de ori în fiecare zi. Un truc prin care poți minimaliza efectul telefonului mobil este să renunți în a mai verifica ora pe telefon, care te poate fura imediat cu aplicații, mesaje, Facebook și Instagram, și accesorizează-te cu un ceas elegant care îți poate aduce atât un plus de look, dar va fi și foarte practic, în același timp.

  1. Pregătește totul din timp

Dacă ești una dintre persoanele active dimineața, care preferă să meargă la sală înainte de muncă, să își pregătească ceva de mâncare pentru prânz, atunci riscul de a întârzia mai mereu la birou este mare. Cel mai bun sfat în acest caz este să-ți pregătești totul de seara. Geanta de sală poate fi făcută din timp și la fel și mâncarea pentru a doua zi. Dimineața nu mai trebuie să te preocupe decât dușul, o cafea, un mic dejun rapid și rutina de make-up. Dacă toate sunt însă aranjate și nu mai pierzi timp căutându-le, vei rezolva multe probleme care provoacă întârziere.

  1. Aproximează totul pe plus

Atunci când un drum durează 20 de minute în mod normal, pregătește-te să faci 35 de minute. Aproximează-ți fiecare drum pe plus, pentru a putea anticipa orice problemă care ar putea să apară pe parcurs.

  1. Sindromul „încă un lucru”

Dacă nu este ceva important, atunci poate să aștepte. Învață să te organizezi în așa fel încât să-ți prioritizezi lucrurile pe care le ai de făcut și să le amâni pe cele care nu necesită atenția ta imediată. Un mail care poate fi trimis și a doua zi de dimineață nu trebuie să te țină acum din drum, pentru că alte persoane te vor aștepta la destinație.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: By Production Perig

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top