Now Reading
6 obiceiuri care îți vor face viața simplă și comodă

6 obiceiuri care îți vor face viața simplă și comodă

Oricât de important ar fi să ieșim din zona de confort, unele lucruri stau mai bine acolo: planificarea meselor, plata online a facturilor și un refuz sănătos, din când în când.

Confort înseamnă, până la urmă, a simplifica cât mai mult lucrurile. Simple is better, cum zic americanii, dar simplitatea ascunde și ea câteva reguli:

Planifică de la o săptămână, la alta

Fiecare început de săptămână trebuie să ne facă să ne reorganizăm agenda, până la următoarea zi de luni. Trece totul pe foaie: oricât de riguros ar părea acest obicei, în realitate, el lasă loc pentru mai multe activități care nu au nicio legătură cu regulile.

Notează pe hârtie lucrurile importante

În afara listei cu ceea ce ai de rezolvat în decurs de o săptămână, ar trebui să treci și alte lucruri pe hârtie: idei, obiective, dorințe. Între atâtea responsabilități, tot ce nu rămâne pe foaie va ieși rapid din memorie.

Păstrează ordinea acasă și la birou

Prin ordine, se înțelege, din nou, a simplifica lucrurile. Nu păstra toate hârtiile și obiectele de care este evident că nu mai ai nevoie: studiile arată că un spațiu organizat ne ajută să ne organizăm la fel de bine și gândurile.

Planifică mesele zilnice

Poate fi o sarcină complicată, dacă programul este deosebit de încărcat zi de zi, dar pentru asta există aplicații mobile care te anunță când este ora mesei, câte calorii ai consumat și așa mai departe. De ajutor sunt și cumpărăturile en gros la final de săptămână, așa încât să ai întotdeauna la îndemână ingredientele de care ai nevoie ca să întinzi masa rapid.

Lasă tehnologia să te ajute

Nici cei mai atehnici dintre noi nu mai pot întoarce spatele tehnologiei: unele gadgeturi sunt atât de simplu de utilizat și simplifică atât de mult activitățile zilnice, încât este greu să nu le iei în seamă. Dacă ești fumător, un exemplu este IQOS, dispozitivul de fumat care încălzește tutunul, fără ardere și fără fum, scrum sau mirosul neplăcut care te făcea până acum să speli des hainele și perdelele.

Dacă poți plăti online, nu sta pe gânduri

Internetul are o soluție pentru toate: de la plata facturilor, la diverse cumpărături. Unele produse pentru care ai fi pierdut multe ore în magazin sunt mult mai simplu de achiziționat online: de la electrocasnice și articole de îmbrăcăminte, la alimente și chiar unele medicamente.

Sursa foto: Shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top