Now Reading
Puterea extraordinară a personalității noastre

Puterea extraordinară a personalității noastre

puterea-extraordinară-a-personalității-noastre

„Ca lucrurile să se schimbe, tu trebuie să te schimbi! Ca lucrurile să devină mai bune, tu trebuie să devii mai bun! Ca lucrurile să se îmbunătățească, tu trebuie să te îmbunătățești! Când crești, totul crește în jurul tău.” Jim Rohn

Am fost mereu atrasă de natura umană și modul în care noi, oamenii, funcționăm, dorind să înțeleg cât mai bine ce ne duce la performanță și la optimizarea vieții cu toate aspectele ei. Am realizat de mult timp că nu este vorba doar despre școală, bani, familia din care provenim, locul în care trăim etc. Ceea ce face diferența este personalitatea omului. De ce? Pentru că ea creează realitatea noastră personală. Cu alte cuvinte, modul în care gândim, acționăm și simțim își pune amprenta într-un mod profund asupra vieții noastre.

Schimbările din ultimii ani sunt multe și rapide și încercăm să le facem față prin tot felul de alte schimbări: la nivel de organizație, program și mod de lucru, cursuri și antrenamente pentru dezvoltarea pe plan profesional cu nuanță personală, care în cele mai dese cazuri ating doar „suprafața” laturii noastre umane.

Oamenii au căpătat un fel de „saturație” la schimbare și am sesizat că atenția a început să se îndrepte spre ideea de adaptare la contextul de viață.

Doar că această adaptare nu se poate face fără schimbare și anume schimbarea la nivel de sine: o actualizare a noastră, ce a fost evitată/ amânată din diverse motive, unul dintre ele fiind „nu am timp de asta”.

Studiile arată din ce în ce mai mult că tocmai acest tip de schimbare ne poate aduce surplusul de timp, performanța de care avem nevoie. În plus, ne ajută să funcționăm în mod optim, să ne simțim mai împliniți și să realizăm lucruri la care nici nu am visat. Nu contest faptul că tehnicile și strategiile implementate deja la un alt nivel ajută foarte mult, însă împreună cu dezvoltarea personală se pot realiza miracole.

În acest articol am ales să scriu despre câteva moduri în care ne putem actualiza. Tehnologia se actualizează/ updatează mereu, lumea din jurul nostru se schimbă continuu… dacă noi rămânem la fel, nu putem face față.

Ne petrecem viața în două lumi: una interioară și alta exterioară

Secretul fericirii de durată nu îl găsești la știri sau pe rețelele media și nici la cei mai mulți dintre liderii din lume. Dacă vrei să-ți depășești frustrările, supărarea, sentimentul de nesiguranță, frica și haosul, este timpul să lucrezi cu tine și cu lumea ta interioară, care te conduce din umbră.

Ne-am obișnuit să ne îndreptăm atenția spre a face lucrurile – cât mai multe – fără să ținem cont de faptul că starea noastră interioară și energia pe care o avem ne influențează acțiunea într-un mod extraordinar și că am putea folosi asta în avantajul nostru.

Avem o lume interioară vastă, neexplorată, pe care majoritatea oamenilor nu au valorificat-o prea mult și care este fundamentală. Ea ne determină personalitatea.

Citește continuarea articolului pe Revista CARIERE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top