Now Reading
Femei care iubesc prea mult

Femei care iubesc prea mult

Revista Psychologies
Autor: Robin Norwood
Editura: Amaltea, 2009

Il iubesti. Nu e perfect, dar cine este? E mai ciudat, mai retras, cam timid si parca totul in el iti cere ajutorul. Iar tu esti mereu acolo, cand bea prea mult, cand ramane somer cu lunile, cand se poarta cum se poarta… Pentru ca STII ca are nevoie de tine. Toata viata ta se-nvarte in jurul lui. Poate-poate, cine stie, intr-o zi o sa se schimbe de-adevaratelea, precum broasca din povestea fermecata.

Femei care iubesc prea mult, Robin Norwood, Editura Amaltea

Il iubesti. Nu e perfect, dar cine este? E mai ciudat, mai retras, cam timid si parca totul in el iti cere ajutorul. Iar tu esti mereu acolo, cand bea prea mult, cand ramane somer cu lunile, cand se poarta cum se poarta…

Pentru ca STII ca are nevoie de tine. Toata viata ta se-nvarte in jurul lui. Poate-poate, cine stie, intr-o zi o sa se schimbe de-adevaratelea, precum broasca din povestea fermecata. Numai ca anii trec, tu dai tot mai mult, iar el nu se schimba. Te intrebi de ce, apoi treci peste asta, viata trebuie traita, n-ai timp sa te opresti din drum.

Ei bine, Robin Norwood spune stop: opreste-te, e prea mult. Nu EL e cel care trebuie sa se schimbe, ci TU. Tu esti cea care iubeste prea mult, si, ca si bautura, mancarea sau orice alta activitate excesiva, iubirea care a trecut de la „mult” la „prea mult” nu mai este iubire, e obsesie. Nu-i usor de acceptat, nici de trait cu ideea ca nu el, ci tu gresesti.

Dar autoarea, care a trecut ea insasi printr-o astfel de relatie epuizanta, propune cativa pasi catre autocunoastere si constientizare: de ce te-ndragostesti numai de barbati distanti, sau care nu-ti pot oferi ceea ce iti doresti in viata? De ce nu reusesti sa-l schimbi? Pentru ca ei corespund unui tipar ascuns in psihicul tau. O data ce-l vei schimba, vei deveni alta si vei atrage un alt gen de barbati.

Stabileste-ti prioritatile: TU esti cea mai importanta persoana din viata ta. Doar de-asta este a TA, nu?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top