Now Reading
Ce trebuie să știi despre vacanța ta în egipt?

Ce trebuie să știi despre vacanța ta în egipt?

Revista Psychologies
sejuregipt2021

Egiptul, numit de Herodot „darul Nilului”, tărâmul faraonilor și a unei civilizații fascinante, este cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Este un magnet nu doar pentru iubitorii de artă și istorie, fiind perfect pentru relaxare și deconectare, cât și pentru doritorii de adrenalină și aventuri.

Atrage anual peste 12 milioane de turiști. Te angrenează de la activități în deșert, călătorii pe urmele faraonilor, la sporturi nautice, croaziere pe Nil, dar îți oferă și relaxare totală, învăluit în aromele celor mai pure uleiuri naturale, un secret al frumuseții Cleopatrei.

Pregătirile pentru un sejur Egipt 2021 All Inclusive

Ai ales ca destinație Egiptul? Pregătește-ți pașaportul, cu o valabilitate de minim 6 luni de la intrarea în Egipt și informează-te! Trebuie să te aștepți în primul rând la mult praf, e deșert, și temperaturi ridicate, peste 40°C vara și între 13 și 21°C iarna. Vântul este prezent și puternic, fiind și zona cu cel mai scăzut debit de ploaie pe an, dintre toate țările lumii.

Aceste indicii te ajută când îți faci bagajul! Ai nevoie de haine subțiri, deschise la culoare, dar care să acopere cât mai multă piele, atât pentru protecția solară, cât și pentru respectarea câtorva reguli de conduită și de etichetă vestimentară, indiferent că ești bărbat sau femeie. E o țară musulmană!

„Must see” în Egipt

Egiptul îți pune la picioare ultimele din cele 7 minuni ale lumii Antice, reper al civilizației, Piramidele din Giza, Sfinxul, dar și Templul Karnak din Luxor și Valea Regilor, sau templul Abu Simbel. Deosebit de atractive sunt și Deșertul Alb, Mănăstirea Sfânta Ecaterina de la poalele Muntelui Sinai, Alexandria, oaza Siwa, sau cel mai liniștit oraș al Egiptului, Aswan. Să nu uităm de Cairo, capitala Egiptului, plin de atracții, unde unul dintre cele mai mari muzee ale lumii găzduiește comorile faraonilor.

Atenție la regulile de conduită și vestimentație

Datorită turismului, egiptenii sunt obișnuiți, permisivi, cu turiștii. Însă dacă vrei să ieși pe străzi, în afara resorturilor, să cunoști oamenii și cultura lor, să vizitezi diferite obiective, pentru a evita priviri sau situații jenante, afișează-te decent, chiar dacă ești în vacanță.

Asta înseamnă rochițe sau fuste lungi, în cazul femeilor și pantaloni lungi, în cazul bărbaților, precum și tricouri și cămăși cu mâneci. Doamnele trebuie să aibă neapărat pieptul și partea superioară a picioarelor acoperite. O eșarfă e necesară pentru a vă acoperi capul, dacă o să vizitați vreo moschee. Încălțămintea trebuie să fie comodă, dar cu degetele acoperite, pentru confortul și igiena personală, deoarece pe lângă praf, există și zone destul de murdare.

Mare atenție la momentele de afecțiune arătată în public, încercați să fiți cât mai discreți și de asemenea nu consumați alcool pe stradă. Alcoolul nu e ilegal, dar se găsește doar în resorturi și restaurante.

Nimic nu este gratis, totul se negociază și peste tot se dă bacșiș

Indiferent dacă alegi să cunoști Egiptul alături de un grup, sau un ghid, pregătește-te pentru a negocia. Folosiți lire egiptene și încercați să aveți bacnote și monede de valoare mică. Nimic nu este gratis, absolut totul costă, dar se negociază. Este important să nu începi o negociere dacă nu ai intenția de a cumpăra, nu e un joc, egiptenii din asta trăiesc! Și din bacșișuri. Peste tot și pentru orice așteaptă bacșiș, nu e vorba despre sume mari, dar oamenii depind de acești bănuți, salariile fiind mici. Așadar bugetați bacșișul în cheltuielile de vacanță.

Pe lângă suvenirurile pe care vă doriți să le achiziționați, pentru care vă veți pregăti financiar, mai adăugați ceva costuri și pentru imaginile pe care vă doriți să le imortalizați. De la poza cu maimuța sau cămila, până la amintirile pe care vi le doriți cu anumite obiective, toate costă. Mare atenție la regulile ce privesc realizarea de fotografii sau filmări la obiectivele turistice și evitați să fotografiați localnici, fără a le cere aprobarea. Ca și ultim pont, dacă vrei să eviți cozi interminabile la obiectivele turistice, weekendul în Egipt e vineri și sâmbătă, zile în care este extrem de aglomerat.

Atenție la ce mâncați și mențineți-vă hidratați

Deshidratarea, arsurile solare și epuizarea căldurii sunt frecvente atunci când călătorești în Egipt. În caz de urgenţe medicale costurile de asistență sunt reduse, dar calitatea şi profesionalismul este destul de scăzut. Turiștii se pot confrunta și cu probleme digestive, bucătăria egipteană este delicioasă, dar ca orice schimbare de meniu poate aduce neplăceri.

De aceea peste tot se consumă ceai de mentă. Cel mai sigur și sănătos este să nu luați masa în afara resorturilor sau a restaurantelor. Excludeți vânzătorii ambulanți și consumul de legume, fructe sau salate nepregătite. Și fiți conștienți că toată lumea fumează, o țigară sau o shisha, localurile au mese pentru nefumători, dar spațiul este comun. Mențineți-vă tot timpul hidratați, dar evitați apa de la rețea, sucurile naturale pot fi soluția ideală și un adevărat răsfăț.

Egiptul este o țară din lumea a treia, dar cu respectarea câtorva reguli de conduită, de vestimentație și sanitare vacanța în Egipt va fi de neuitat și poate chiar de repetat! Iar dacă alegi un sejur în Hurghada 2021 doar pentru mare, baie, plajă, având în vedere că resorturile merg pe conceptul all-inclusive, o să ai la dispoziție tot ceea ce ai nevoie și poate chiar mai mult. Practic nu o să simți deloc nevoia să părăsești hotelul!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top