Now Reading
Acum si in Romania cancerul oral poate fi depistat in cateva minute

Acum si in Romania cancerul oral poate fi depistat in cateva minute

Revista Psychologies

Stiai ca exista cancer oral si ca anual, la nivel international, sunt detectate peste 640 000 de cazuri? Stiai ca peste 45% dintre cei bolnavi mor la 5 ani de la diagnostic, si asta pentru ca majoritatea cazurilor sunt descoperite mult prea tarziu, in ultimele stadii de evolutie?

Avem insa si vesti bune: cancerul oral descoperit in fazele initiale de dezvoltare are sanse mari de vindecare. Cand cancerul oral este descoperit in stadiu incipient, rata de supravietuire a pacientilor este de 80-90%.

Acum si in Romania cancerul oral poate fi depistat in cateva minute Ce poti face pentru a sti cu siguranta ca esti bine?

Lansat in premiera in Romania, Oral Cancer Screening de la DENT ESTET este singurul test disponibil in tara noastra care poate detecta, in numai cateva minute si fara niciun fel de durere, orice forma de leziune pre-canceroasa si canceroasa.

Testul DENT ESTET este realizat cu ajutorul Sapphire Plus Lesion Detection, cel mai performant aparat de screening pentru cancerul oral disponibil la momentul actual in lume, produs in SUA. Pretul pentru un test este de 150 RON, iar repetarea testului este recomandata la fiecare 6 luni, procedura nefiind iradianta.

“Suntem bucurosi sa fim prima clinica din Romania care introduce testul de Oral Cancer Screening pentru pacienti, mai ales pentru ca boala este foarte dificil de observat in primele stadii, evoluand fara a prezenta simptome specifice. Din fericire, aceasta forma de cancer poate fi usor de detectat cu ajutorul unui test simplu, asa cum este Oral Cancer Screening. Invitam pacientii DENT ESTET, dar si pe toti cei care vor sa confirme faptul ca sunt sanatosi, sa includa acest test in procedurile de rutina efectuate la controlul stomatologic regulat.” spune dr. Oana Taban, CEO DENT ESTET.

Una dintre principalele cauze care duc la aparitia cancerului oral este consumul de alcool si tutun, persoanele care fumeaza si beau avand un risc cu 15% mai mare decat restul de a dezvolta boala. O alta cauza importanta este virusul HPV, peste 50% dintre cazurile de cancer oral fiind cauzate de catre acesta.

In ceea ce priveste factorii de risc pentru cancerul oral, persoanele de peste 40 de ani prezinta un risc crescut de imbolnavire, iar barbatii sunt cei la care boala se intalneste mai des. Cu toate acestea, numarul tinerilor bolnavi de acest tip de cancer este in crestere, din cauza consumului de tutun si alcool, dar si din cauza virusului HPV, transmisibil cu preponderenta pe cale sexuala.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top