Now Reading
(P) Cele mai importante atractii ale insulei Creta

(P) Cele mai importante atractii ale insulei Creta

Revista Psychologies

Creta, cea mai mare dintre insulele grecesti este o destinatie de vacanta completa, care se mandreste cu plaje superbe si munti falnici acoperiti de o vegetatie luxurianta, precum si cu sate pitoresti, pline de traditie.

 

Mix de civilizatii in Creta

In epoca bronzului, insula a adapostit civilizatia minoica, considerata a fi prima civilizatie europeana avansata, astfel ca acesta este un loc minunat pentru a explora numeroase atractii istorice. Pe langa ruinele minoice, vizitatorii pot admira si ramasite ale Greciei antice, din epoca venetiana si din perioada otomana, imprastiate peste tot de-a lungul insulei asa cum o cunoastem noi astazi.

Principalele atractii din Creta includ atat obiective turistice istorice, cat si naturale si religioase, numai bune sa acopere toate gusturile. Descopera faimoasele Chei Samaria, Lacul Kournas, Palatul Knossos, Muzeul de Arheologie din Heraklion, Platoul Lassithi si splendida plaja Vai, alaturi de numeroase alte destinatii de vacanta.

 

Atractii de seama

Exploreaza Insula Spinalonga, o destinatie cu o puternica incarcatura istorica si dramatica, marcata ca fiind locul unde a fost dusa ultima colonie de leprosi din Europa, devenita faimoasa in urma aparitiei celui mai bine vandut roman scris de Victoria Hislop, „The Island”, a carui actiune se petrece aici.

O alta atractie foarte populara in Creta, cu o deosebita semnificatie religioasa si istorica, este Manastirea Arkad, unul dintre edificiile ortodoxe orientale care evidentiaza catolicitatea si universalitatea bisericii. In fiecare an, manastirea primeste si gazduieste vizitatori si pelerini din toata lumea, parte din civilizatii indeparate, in care sunt amestecate mai multe limbi, culturi, traditii si istorie. Marcata de o frumusete naturala unica si o istorie lunga, numeroase legende legate de manastirea Arkadi sunt inradacinate in timp, ca o importanta bogatie a tezaurului.

 

De Geanina Ichim

Sejur Creta

Hotel Elmi Suites 4*- de la 439 lei/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top