Now Reading
Două soluții digitale educaționale și una de sănătate, selectate în etapa a doua a acceleratorului Innovators for Children 2021

Două soluții digitale educaționale și una de sănătate, selectate în etapa a doua a acceleratorului Innovators for Children 2021

Revista Psychologies
două-soluții-digitale-educaționale-și-una-de-sănătate-selectate-în-etapa-a-doua-a-acceleratorului-innovators-for-children-2021

Cea de-a treia ediție a programului Innovators for Children și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului online Pitch Day, din 15 septembrie. Dintre cele opt proiecte inovatoare incluse în prima etapă a programului, Dara, ProfAid Kit și Fluxy au fost selectate pentru a doua etapă, care se va desfășura până în martie 2022 și în care finaliștii vor beneficia de mentorat, sprijin în creșterea business-ului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar.

Fundația Vodafone România, partener în această ediție a programului Innovators for Children, acordă micro-granturi în valoare totală de 30.000 de euro organizațiilor neguvernamentale Dăruiește Aripi și Autism Voice pentru proiectele Dara și ProfAid Kit. Finanțarea acordată va ajuta la accelerarea dezvoltării business-urilor sociale pe perioada următoarelor șase luni.

Dara, proiect al Asociației Dăruiește Aripi, finanțat cu 15.000 euro, este o platformă digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave.

Aici sunt aduși împreună specialiști, dar și suport structurat în conformitate cu protocoalele de îngrijire validate pentru copiii cu cancer sau alte boli cronice grave.

Innovators for Children mi-a prezentat foarte frumos mai multe părți importante într-un business social și m-a ajutat să le implementez, în ideea în care nu este de ajuns să pornești de la o emoție ca să mergi pe o cale sănătoasă, este nevoie de profesionalism, este nevoie de idei din mai multe domenii, idei din marketing, idei de business sau de impact, este nevoie de beneficiari. A trebuit să identific foarte bine aceste segmente, fără de care proiectul avea șanse mai mici să reușească”, a declarat Alina Pătrăhău, Fondator Dara.

ProfAid Kit, proiect al Asociației Autism Voice, finanțat cu 15.000 euro, este prima platformă educațională ABA cu instrumente inovative de management comportamental, pentru profesori și părinți, ce înlătură conceptul de „copil problemă” și „mediu problemă” în clase.

„În aceste trei luni, programul ne-a ajutat foarte mult să pornim de la o idee și să ajungem la un Minimum Viable Product (MVP), chiar a fost un proces de accelerare extraordinar de puternic, în care mentorii ne-au ajutat să înțelegem ce este un plan de business, noi fiind din mediul ONG și aceste planuri nu sunt lucruri cu care ne întâlnim în fiecare zi. Ne-au ajutat să înțelegem care e diferența dintre un produs social care e gratuit și un produs comercial, și, mai mult decât atât, ne-au ajutat să înțelegem că putem crea proiecte 2 în 1 – să ne menținem și misiunea și să creăm și instrumente de sustenabilitate”, a declarat Nicoleta Orlea, Fondator ProfAid Kit.

Printr-un parteneriat inițiat cu SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, startup-urile  înscrise în programul Innovators for Children au trecut printr-un proces de evaluare menit să identifice soluțiile cu potențial de listare pe platforma Seedblink care ar putea obține o investiție în următoarele trei-șase luni. Fluxy este startup-ul care va primi sprijin în pregătirea pentru o potențială investiție.

FluxyApp este o aplicație mobilă de învățare în flux, destinată elevilor din învățământul secundar. Fluxy își propune să rezolve problema lacunelor din educația elevilor, servind drept un partener de învățare personalizată pentru fiecare copil și ajutând părinții și profesorii să se implice, în felul lor.

„Sprijinul pe care l-am primit în cadrul acceleratorului a fost foarte important pentru noi, ne-a ajutat să dezvoltăm soluția și s-o aducem unde este, ne-a făcut să avem încredere în noi, și, bineînțeles implicarea SeedbBink este pentru noi un vot de încredere extraordinar care ne dă energia necesară să mergem mai departe și să scalăm acest produs în felul în care ne-am dorit și să facem treabă, pentru că noi chiar avem treabă în educație”, a declarat George Hâncu, Fondator FluxyApp

Criteriile pe baza cărora au fost evaluate proiectele au avut în vedere dimensiunea pieței de desfacere, problema/nevoia acestei piețe, calitatea soluției propuse, proiecțiile financiare, componența echipei și impactul finanțării asupra creșterii business-ului și business-ului social.

Din cele peste 150 de proiecte înscrise în program, 10 soluții au fost selectate și opt au susținut pitch-uri în cadrul evenimentului Pitch Day de pe 15 septembrie a.c.: Dara (Asociația Dăruiește Aripi), ProfAid Kit (Asociația Autism Voice), TeensUP (Asociația Happy Minds), Afterschool (Asociația StartEvo), Fluxy, Kidibot, KidKit, Kids Finance, Tully. Mai multe detalii despre finaliști pot fi găsite aici.

Timp de trei luni, ONG-urile și startup-urile participante și-au conturat planul de business, strategia de marketing, propunerea comercială pentru potențiali clienți, ambițiile din punctul de vedere al impactului social, plus o rețea relevantă de contacte din domeniul educației, sănătății sau serviciilor sociale pentru copii și adolescenți. În această perioadă au beneficiat de peste 20 de ore de mentorat, au participat la șase workshop-uri de business și la o conferință de networking.

Mentorii implicați în susținerea și creșterea proiectelor participante au fost Adina Crețu (Impact Hub Bucharest), Adelina Dondorici (Parenting ADS), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia), Ionuț Pătrăhău (SeedBlink), Mihnea Rădulescu (Vodafone România) și Sabina Antoci (Fundația Vodafone România).

Evenimentul online a încheiat, astfel, etapa de selecție a ONG-urilor și startup-urilor care vor merge mai departe în program pentru accelerarea soluțiilor dedicate îmbunătățirii vieții copiilor și adolescenților din România.

Despre Innovators for Children 

Innovators for Children este un accelerator dedicat startup-urilor și ONG-urilor care aduc un impact pozitiv pentru starea de bine și dezvoltarea copiiilor și adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. În cele 3 ediții ale programului au fost selectate 33 de proiecte, dintre care X au primit finanțare totală de peste 230.000 de euro.

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.500 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a fi un partener pentru spații de lucru adaptate viitorului și programe de accelerare pentru antreprenori.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste trei  milioane  de  beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de  milioane  de  euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre   programele fundaţiei sunt disponibile pe http://www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, conectând diverși parteneri și investind în soluții care folosesc inteligența artificială și inovația digitală.

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top