Now Reading
„Elixirul dragostei”, romanul cu numarul 5 din colecția semnată de Michel Zevaco

„Elixirul dragostei”, romanul cu numarul 5 din colecția semnată de Michel Zevaco

Aventurile pasionalei regine Marguerite de Bourgogn, soţia regelui Louis al X-lea al Franţei,  au inspirat zeci, poate sute de opere literare, unele celebre, altele rămase necunoscute. În prima categorie, a cărților care au făcut furori generații la rând, se înscrie și romanul ”Elixirul dragostei”, semnat de către unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului al XX-lea, Michel Zevaco.

 

 

În prim-planul acţiunii se află iubirea obsesivă pe care o nutrește frumoasa Marguerite de Bourgogne pentru Jean Buridan. Sentimentele reginei sunt însă neîmpărtășite, fiindcă tânărul iubește cu aceeași pasiune… o altă femeie.

Rănită în sentimentele sale, regina apelează la farmecele unei vrăjitoare, care îi dă un flacon conţinând un elixir care trebuia să-l facă pe tânăr să o iubească; flaconul conţine însă o otravă puternică, descoperită la timp de către iubita lui Buridan şi înlocuită cu apă.

Cine erau de fapt „vrăjitoarea“ şi iubita lui Buridan, precum şi alte momente… de suspans, cititorul va afla din prezentul volum, pe care, cu siguranţă, îl va citi cu sufletul la gură.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top